Како да преземете видео од Yandex Video

Pin
Send
Share
Send

Видео услугата Yandex содржи голем број на интересни содржини од разни веб-страници за видео хостинг, како што се YouTube, ok.ru, rutube.ru, вимео и други. За жал, услугата нема функција за преземање на видео-датотеки, па ако сакате да ги зачувате видеата што ви се допаѓаат на вашиот хард диск, не можете да направите без помош на специјални додатоци.

Денес ќе разгледаме неколку начини за преземање видеа од Yandex Video.

Популарни додатоци за преземање од Yandex Video

Преземете содржина користејќи го Savefrom.net

Savefrom.net е многу погодно продолжение кое ќе ви помогне да преземете не само од Yandex Video, туку и да преземате музика и видеа од vk.com, vimeo, facebook и други. Наставката поддржува работа со сите популарни интернет прелистувачи. Треба само да го инсталирате Savefrom.net. Упатства за инсталирање и користење на оваа наставка можете да ги најдете на нашата страница.

Повеќе детали: Savefrom.net: додаток базиран на прелистувач за преземање на аудио од VK

По инсталирањето на наставката, одете до Видео Yandex

Да претпоставиме дека видеото што ви се допаѓа е хостирано од Вимео. Ако користите Google Chrome или Mozilla Firefox, кликнете на иконата на страницата, која се наоѓа во прозорецот за видео плеер.

Откако се префрливте на видео хостинг, кликнете на „Преземи“ и изберете го квалитетот со кој сакате да го преземете видеото. После тоа, само изберете го местото каде што сакате да ја зачувате датотеката.

Во случај да користите прелистувач Yandex, можете да преземете видео директно од прозорецот за видео плеер со инсталирање на додаток Save from net Helper.

Повеќе детали: Savefrom.net за Yandex.Browser: практично преземете аудио, фотографии и видеа од различни страници

Преземањето од Yandex Video со помош на корпоративен прелистувач има голема предност: на овој начин можете да зачувате видео поставено на YouTube.

Со трчање Видео Yandex, ќе најдете копче за преземање на видеата на YouTube.

Преземете видеа користејќи го Уми Видео преземачот

Преземачот на видео снимки Ummy ќе ви помогне да преземете видеа од YouTube и RuTube што сте ги нашле користејќи Yandex Video.

Повеќе за програмата: Видео преземач на видео снимки: програма за преземање видеа од YouTube

Откако ќе ја инсталирате програмата, пронајдете го видеото што ви се допаѓа на Yandex Video, кликнете на копчето YouTube во прозорецот на плеерот и копирајте ја видео-врската.

Стартувајте го Уми Видео преземачот, вметнете ја врската во редот, изберете го квалитетот со кој сакате да ја преземете датотеката и кликнете на копчето "Преземи". Изберете ја папката за зачувување и кликнете OK.

Така, испитавме неколку начини за преземање на видео-датотеки од Yandex Video. Постојат многу програми и наставки кои работат на сличен начин, дизајнирани да преземаат видеа. Изберете го вистинското решение и зачувајте ги омилените видеа на вашиот компјутер.

Pin
Send
Share
Send