Корисни наставки за Internet Explorer

Pin
Send
Share
Send

Internet Explorer (IE) е удобен прелистувач што го користат илјадници корисници на компјутер. Овој брз веб прелистувач кој поддржува многу стандарди и технологии привлекува со својата едноставност и практичност. Но, понекогаш стандардната функционалност на IE не е доволна. Во овој случај, можете да користите различни екстензии на прелистувачот за да го направат поудобно и персонализирано.

Ајде да погледнеме во најкорисните екстензии за Internet Explorer.

Adblock плус

Adblock плус - Ова е бесплатна наставка која ќе ви овозможи да се ослободите од непотребните реклами во Internet Explorer. Со него, можете лесно да блокирате досадни тренерки за трепкање на веб-страници, скокачки прозори, реклами и слично. Друга предност на Adblock Plus е тоа што ова продолжение не собира лични податоци на корисникот, што може значително да го зголеми неговото ниво на заштита.

Спеки

Спеки е бесплатна наставка за проверка на правописни грешки во реално време. Поддршката за 32 јазици и можноста да додавате свои зборови со речници го прават овој додаток многу корисен и удобен.

Последниот пат

Оваа наставка за вкрстена платформа е вистинско откритие за оние кои не можат да ги запомнат своите многу лозинки на различни страници. Користејќи ја, доволно е да се запамети само една главна лозинка и сите други лозинки за веб-страниците ќе бидат во складиштето Последниот пат. Доколку е потребно, можете лесно да ги извадите. Покрај тоа, наставката може автоматски да ги внесе потребните лозинки.

Вреди да се напомене дека за да ја користите оваа наставка, вашата волја треба да креирате сметка за LastPass

XMarks

XMarks - Ова е наставка за Internet Explorer што му овозможува на корисникот да синхронизира обележувачи помеѓу различни персонални компјутери. Ова е еден вид резервно складирање за вашите омилени веб-страници.

Вреди да се напомене дека за да го користите ова продолжение, исто така ќе треба да креирате сметка за XMarks

Сите овие наставки совршено ја надополнуваат работата на Internet Explorer и го прават пофлексибилен и персонализиран, така што не треба да се плашите да користите различни додатоци и наставки за вашиот веб-прелистувач.

Pin
Send
Share
Send