Вашиот компјутер не поддржува некои мултимедијални одлики при инсталирање на iCloud

Pin
Send
Share
Send

Кога инсталирате iCloud на Windows 10 компјутер или лаптоп, може да наидете на грешка „Вашиот компјутер не поддржува одредени мултимедијални функции. Преземете го Media Feature Pack за Windows од веб-страницата на Microsoft“ и последователниот прозорец „iCloud for Windows Installer Error“. Овој чекор-по-чекор водич детали како да ја поправите оваа грешка.

Самата грешка се појавува ако во Виндоуз 10 нема мултимедијални компоненти потребни за работа на iCloud на компјутер. Како и да е, не е секогаш потребно да се преземе пакетот Media Feature Pack од Мајкрософт за да се поправи; постои полесен начин, кој често работи. Следно, ќе ги разгледаме двата начина да ја поправиме ситуацијата кога iCloud не е инсталиран со оваа порака. Може да биде интересно: Користење на iCloud на компјутер.

Лесен начин да се поправи „Вашиот компјутер не поддржува некои мултимедијални одлики“ и инсталирајте iCloud

Најчесто, ако зборуваме за редовни верзии на Windows 10 за домашна употреба (вклучително и професионално издание), не треба да го преземате пакетот Media Feature Pack, проблемот е решен многу полесно:

  1. Отворете го контролниот панел (за ова, на пример, можете да го користите пребарувањето во лентата со задачи). Други начини овде: Како да го отворите контролниот панел за Windows 10.
  2. Во контролниот панел, отворете го "Програми и одлики".
  3. Лево, кликнете Вклучи или Исклучи функции на Windows.
  4. Проверете го полето веднаш до „Медија компоненти“ и проверете дали е вклучен и „Windows Media Player“. Ако немате таква ставка, тогаш овој метод на фиксирање на грешката не е погоден за вашето издание на Windows 10.
  5. Кликнете на „OK“ и почекајте додека не заврши инсталацијата на потребните компоненти.

Веднаш по оваа кратка постапка, можете повторно да го инсталирате инсталаторот iCloud за Windows - грешката не треба да се појавува.

Забелешка: ако ги следите сите опишани чекори, но грешката сепак се појави, рестартирајте го компјутерот (имено, рестартирајте се, не исклучувајќи и потоа вклучете го), и потоа обидете се повторно.

Некои изданија на Windows 10 не содржат компоненти за работа со мултимедија, во овој случај истите можат да се преземат од веб-страницата на Microsoft, што ја предлага програмата за инсталација.

Како да преземете пакет за медиуми, за Windows 10

За да го преземете пакетот за медиуми, од официјалната веб-страница на Мајкрософт, следете ги овие чекори (забележете: ако имате проблем не со iCLoud, видете во Упатството за Како да преземете Упатства за карактеристики на Windows 10, 8.1 и Windows 7):

  1. Одете на официјалната страница //www.microsoft.com/en-us/software-download/mediafeaturepack
  2. Изберете ја вашата верзија на Windows 10 и кликнете на копчето "Потврди".
  3. Почекајте некое време (се појавува прозорец на чекање), а потоа преземете ја саканата верзија на Media Feature Pack за Windows 10 x64 или x86 (32-битна).
  4. Извршете ја преземената датотека и инсталирајте ги потребните мултимедијални одлики.
  5. Ако Media Feature Pack не инсталира, и ја добивате пораката „Ажурирањето не важи за вашиот компјутер“, тогаш овој метод не е погоден за вашето издание на Windows 10 и треба да го користите првиот метод (инсталација во компонентите на Виндоус).

Откако ќе заврши процесот, инсталацијата на iCloud на компјутерот треба да биде успешна.

Pin
Send
Share
Send