Грешка во библиотеката на Microsoft Visual C ++ во траење. Како да го поправите?

Pin
Send
Share
Send

Здраво

Не толку одамна, јас му помагав на еден добар пријател со поставувањето на компјутерот: тој доби грешка на Microsoft Visual C ++ Runtime Библиотека што се појави при започнување на која било игра ... Така, се роди темата на овој пост: Јас во неа ќе ги опишам деталните чекори за обновување на оперативниот систем Windows и да се ослободиме од оваа грешка.

Значи, да започнеме.

Во принцип, грешката на Microsoft Visual C ++ Runtime Библиотека може да се појави од многу причини, а понекогаш, не е толку едноставно и брзо да се дознае.

Типичен пример за грешка на Visual C ++ на Microsoft Visual Library.

 

1) Инсталирајте, ажурирајте го Microsoft Visual C ++

Многу игри и програми беа напишани во Microsoft Visual C ++. Секако, ако го немате овој пакет, тогаш игрите нема да функционираат. За да го надминете ова, треба да го инсталирате пакетот Microsoft Visual C ++ (патем, тој се дистрибуира бесплатно).

Линкови до службеникот. Веб-страница на Microsoft:

Пакет Microsoft Visual C ++ 2010 (x86) - //www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555

Пакет Microsoft Visual C ++ 2010 (x64) - //www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14632

Визуелни C ++ пакети за Visual Studio 2013 - //www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40784

 

2) Проверка на играта / апликацијата

Вториот чекор во елиминирање на грешките при активирање апликации и игри е да ги проверите и да ги инсталирате самите овие апликации. Факт е дека можеби сте оштетиле некои системски датотеки на играта (DLL, exe датотеки). Покрај тоа, може да се расипете и себеси (случајно), и на пример, „малициозни“ програми: вируси, тројанци, adware, итн. Честопати, баналната повторно инсталирање на играта целосно ги елиминираше сите грешки.

 

3) Скенирајте го вашиот компјутер за вируси

Многу корисници погрешно мислат дека откако ќе се инсталира антивирус, тоа значи дека немаат вирусни програми. Всушност, дури и некои adware можат да направат некоја штета: забави го компјутерот, водат до секакви грешки.

Препорачувам да го проверите вашиот компјутер со неколку антивируси, покрај тоа, запознајте се со овие материјали:

- отстранување на adware;

- скенирање преку интернет за вируси;

- статија за отстранување на вируси од компјутер;

- најдобрите антивируси од 2016 година.

 

4) NET Framework

NET Framework е софтверска платформа на која се развиваат разни програми и апликации. За да започнат овие апликации, потребната верзија на NET Framework мора да биде инсталирана на вашиот компјутер.

Сите верзии на NET Framework + опис.

 

5) DirectX

Најчестата (според моите лични пресметки) заради тоа што се појавува грешка при траење на библиотеката е „само-направена“ инсталација на DirectX. На пример, многумина ја инсталираат на Windows XP 10-та верзија на DirectX (во RuNet на многу страници има таква верзија). Но, официјално XP не поддржува верзија 10. Како резултат, грешките почнуваат да се влеваат во ...

Препорачувам да го отстраните DirectX 10 преку управувачот со задачи (Start / Control Panel / Add or remove Programs), а потоа да го ажурирате DirectX преку препорачаниот инсталетер од Microsoft (за повеќе детали за проблемите со DirectX, видете го овој напис).

 

6) Возачи за видео картичка

И последниот ...

Бидете сигурни да ги проверите двигателите на видео картичката, дури и ако пред тоа немаше грешки.

1) Препорачувам да ја проверите официјалната веб-страница на вашиот производител и да го преземете најновиот двигател.

2) Потоа отстранете ги целосно старите драјвери од оперативниот систем и инсталирајте нови.

3) Обидете се повторно да ја извршите играта / апликацијата „проблем“.

Написи:

- како да се отстрани возачот;

- Пребарувајте и ажурирајте ги драјверите.

 

П.С.

1) Некои корисници забележале една „нередовна шема“ - ако вашето време и датум на вашиот компјутер не се точни (тие се преместени многу кон иднината), тогаш може да се појави и грешка на Microsoft Visual C ++ Runtime Библиотека. Факт е дека развивачите на програми го ограничуваат својот рок на употреба, и, се разбира, програмите што го проверуваат датумот (гледајќи дека е дојден рокот „Х“) - да престанат со нивната работа ...

Поправањето е многу едноставно: поставете го вистинскиот датум и време.

2) Многу често, грешката на Microsoft Visual C ++ Runtime Библиотека се појавува како резултат на DirectX. Препорачувам да го ажурирате DirectX (или деинсталирање и инсталирање на истиот; статија за DirectX е //pcpro100.info/directx/).

Сите најдобри ...

Pin
Send
Share
Send