Како да се отстрани Adobe Reader DC

Pin
Send
Share
Send

Некои програми може да не се избришат од компјутерот или погрешно да се избришат при стандардното деинсталирање со употреба на алатки за Windows. Може да има различни причини за ова. Во овој напис, ние ќе дознаеме како правилно да го отстраниме Adobe Reader со помош на програмата Revo Uninstaller.

Преземете го деинсталирање на Revo

Како да се отстрани Adobe Reader DC

Willе ја користиме програмата Revo Uninstaller бидејќи ги отстранува апликациите целосно, без да оставаме „опашки“ во папките на системот и грешките во регистарот. На нашата страница можете да најдете информации за инсталирање и користење Revo Uninstaller.

Ве советуваме да прочитате: Како да користите Revo Uninstaller

1. Стартувајте го деинсталирање на Revo. Најдете во Adobe Reader DC во списокот на инсталирани програми. Кликнете на "Избриши"

2. Започнува автоматскиот процес на деинсталирање. Ние го комплетираме процесот следејќи ги инструкциите на волшебникот за деинсталирање.

3. По завршувањето, проверете го компјутерот за останатите датотеки по бришењето со кликнување на копчето Скенирање, како што е прикажано на екранот.

4. Revo Uninstaller ги прикажува сите преостанати датотеки. Кликнете на "Изберете ги сите" и "Избриши". Кога ќе завршите, кликнете Finish.

Ова го комплетира отстранувањето на Adobe Reader DC. Можете да инсталирате друга програма за читање на PDF-датотеки на вашиот компјутер.

Pin
Send
Share
Send