Најдобри VPN наставки за прелистувачот Google Chrome

Pin
Send
Share
Send


Отидовте на вашата омилена страница и откривте дека пристапот до истиот е блокиран? Секое заклучување може лесно да се заобиколи, постојат специјални екстензии за одржување на анонимноста на Интернет. Токму овие екстензии за прелистувачот на Google Chrome ќе се дискутираат.

Сите екстензии за заобиколување на блокирање на страници во Google Chrome, дискутирани во статијата, работат на истиот принцип - избирате алтернативна земја во наставката и вашата вистинска IP адреса е скриена, менувајќи се на нова од друга земја.

Така, вашата локација на Интернет веќе е одредена од друга земја, и ако страницата претходно била блокирана, на пример, во Русија, со поставување на IP адресата на Соединетите Држави, успешно ќе се добие пристап до ресурсот.

Фергејт

Отвора нашата листа на една од најпогодните VPN наставки за да ја скриете вистинската IP адреса.

Оваа наставка е уникатна по тоа што ви овозможува да се поврзете со прокси-сервер што ја менува IP адресата само доколку бараниот ресурс не е достапен. За деблокирани страници, проксито ќе биде оневозможено.

Преземете го наставката friGate

Анонимнокс

Уште едно лесно продолжение за пристап до блокирани страници на Google Chrome.

Работата на овој прокси за Chrome е исклучително едноставна: само треба да ја изберете земјата на која ќе припаѓа вашата IP адреса и потоа да го активирате наставката.

Кога ќе ја прекинете вашата сесија за сурфање на веб на блокирани страници, можете да го исклучите продолжението до следниот пат.

Преземете анонимно екстензија

Хола

Hola е анонимизатор за Chrome, кој вклучува продолжување за прелистувачот на Google Chrome и дополнителен софтвер, кои заедно формираат одлично решение за пристап до блокирани страници.

И покрај фактот дека услугата има платена верзија, за повеќето корисници ќе биде доста и бесплатна, сепак, брзината на Интернет конекција ќе биде малку пониска, а ќе биде достапна и ограничен список на земји.

Преземете го Hola Extension

Зенмат

ZenMate е одличен начин за пристап до недостапни веб-ресурси.

Наставката има убав интерфејс со поддршка за рускиот јазик, се разликува во стабилно работење и голема брзина на прокси-сервери. Единствената претпазливост - да работите со продолжувањето, ќе треба да поминете низ постапката за регистрација.

Преземете ZenMate Extension

И мало резиме. Ако се соочите со фактот дека пристапот до веб-ресурс не ви е достапен, тогаш ова не е причина да го затворите ливчето и да заборавите на страницата. Сè што ви треба е да инсталирате една од наставките за прелистувачот Google Chrome, предложена во статијата.

Pin
Send
Share
Send