Најпопуларните аналози на Dreamweaver

Pin
Send
Share
Send

Dreamweaver - дизајниран за уредување на страници. Припаѓа на уредниците на WYSIWYG, кои, во процес на менување елементи, го покажуваат резултатот во реално време. Ова е многу погодно кога станува збор за лесна употреба, особено од креаторите на почетниците на веб-страниците. Во исто време, ваквите уредници создаваат не многу квалитетен код кој не одговара на стандардите. Но, ова не секогаш игра голема улога, и покрај тоа, ваквите уредници постојано се ажурираат.

Еден од значајните недостатоци на Dreamweaver е неговата висока цена, така што многу корисници се принудени да се свртат кон своите колеги. Да разгледаме дали оваа програма има достоен аналог.

Преземете Dreamweaver

Аналози Dreamweaver

КомпоЗер

Можеби најпопуларната по Dreamweaver е програмата KompoZer. За разлика од неговиот главен конкурент, тој е бесплатен и привлекува многу корисници. Овој уредник важи и за WYSIWYG. Со негова помош е можно да се изврши уредување и во графички режим и во програмскиот код. Создадениот проект може брзо да се извезе со помош на вградениот FTP клиент.

Исто така, вклучува алатка за уредување на каскадни табели. Некои шаблони на страниците се достапни. Во принцип, функционалноста не е особено инфериорна во однос на Dreamweaver.

Преземете го KompoZer

Изразот на Мајкрософт се менува

Се однесува на истиот WYSIWYG. На Интернет, постои мислење дека програмата е бесплатна, за жал, не е. На официјалната веб-страница има пробна верзија, а потоа нејзината цена ќе биде околу 300-500 долари. Ги извршува истите функции како и претходните програми. Во најновата градба, беа додадени неколку програмски јазици, кои овозможија малку да ја прошират публиката.

Во принцип, не е лоша програма, но цената е прилично висока, дури и малку повисока од онаа на лидерот во оваа област - Dreamweaver.

Преземете измени во изразот Microsoft

Амаја

Овој уредник на HTML е апсолутно бесплатен. Покрај сите споменати карактеристики погоре, Амаја има вграден прелистувач за прегледување на изменетите страници. Што се однесува до мене, многу удобна функција. Програмата работи стабилно, без баговите. Како и сè, ви овозможува да испратите датотеки преку FTP.

Главниот недостаток е недостатокот на Java поддршка. Неодамна, многу страници ги содржат овие сценарија, што е причината зошто овој уредник не е наведен на таблите за водачи.

Преземете ја Амаја

Од разгледаните аналогни програми на Dreamweaver, не може да се каже дека едниот е подобар од другиот. Секоја комбинира различни функции што се погодни за извршување на одредени задачи. Тука, секој корисник веќе одлучува која програма да избере.

Pin
Send
Share
Send