Linux Creative USB Creator 2.9.4

Pin
Send
Share
Send


Ако ви требаше да го инсталирате оперативниот систем Linux на вашиот компјутер, тогаш првото нешто што треба да ја исполните оваа задача е бутабилен USB флеш-уред со избраниот пакет за дистрибуција за овој оперативен систем. За вакви цели, алатката Linux Live USB Creator е совршена.

Linux Live USB Creator е бесплатна алатка за создавање бутабилен USB-медиум со дистрибуција на добро познатиот бесплатен оперативен систем Linux.

Ве советуваме да видите: Други програми за создавање на бутабилни флеш-мемори

Преземање на дистрибуција на Linux

Ако сè уште не сте го презелеле комплетот за дистрибуција на Linux OS, тогаш оваа задача може да се изврши директно во прозорецот на програмата. Вие само треба да ја изберете посакуваната верзија на дистрибуцијата, по што ќе биде побарано да ја преземете сликата на системот сами од официјалната страница или автоматски (директно во прозорецот на програмата).

Копирајте ги податоците на USB флеш-уред од ЦД

Ако имате дистрибуција на Linux на дискот и треба да ја пренесете на USB флеш-уред, што го прави бутабилен, тогаш програмата Linux Live USB Creator има посебна функција која ви овозможува да ја извршите оваа задача, целосно пренесувајќи ги информациите од ЦД-то на бутабилниот USB флеш-уред.

Користејќи ја датотеката со слики

Да претпоставиме дека веќе имате преземена датотека со слика за оперативен систем Linux, на вашиот компјутер. За да започнете да креирате бутабилен USB флеш диск, треба само да ја наведете оваа датотека во програмата, по што можете да започнете со снимање на сликата на USB-уред.

Вклучување на Linux од под Windows

Друга од интересните карактеристики, програма која ви овозможува да извршите Linux со компјутер што работи со Windows. Сепак, за оваа функција да работи, потребен ви е пристап до Интернет (за да преземете дополнителни датотеки на виртуелната машина VirtualBox). Во иднина, Linux ќе работи на компјутер што работи со Windows директно од USB флеш-уред.

Предности:

1. Удобен и модерен интерфејс со поддршка за рускиот јазик;

2. Проширен сет на функции за создавање бутабилен медиум (во споредба со програмата за Универзален USB-Инсталер);

3. Алатката се дистрибуира бесплатно.

Недостатоци:

1. Не е откриен

Linux Creative USB Creator е идеална алатка ако сте се одлучиле по свое искуство да знаете што е Linux OS. Програмата ќе ви овозможи да креирате бутабилен USB флеш-уред за нормална инсталација на овој оперативен систем и да креирате Live-CD за да го активирате флеш-уредот со помош на виртуелна машина.

Преземете го Linux Creative Live Creator во живо

Преземете ја најновата верзија на програмата од официјалната страница

Оценете ја програмата:

★ ★ ★ ★ ★
Оценка: 5 од 5 (4 гласови)

Слични програми и статии:

Креатор за ДВД Xilisoft Креатор на бода СТОИК Слободен мем-креатор Унетбоотин

Споделете напис на социјалните мрежи:
Linux Live USB Creator е лесна за употреба апликација за создавање бутабилни USB-дискови со слики од различни дистрибуции на оперативниот систем Linux.
★ ★ ★ ★ ★
Оценка: 5 од 5 (4 гласови)
Систем: Виндоус 7, 8, 8.1, 10, XP, Виста
Категорија: Прегледи на програмата
Инвеститор: Тибоау Лаузиер
Цена: Бесплатно
Големина: 6 MB
Јазик: руски
Верзија: 2.9.4

Pin
Send
Share
Send