Програми за утврдување на моделот на видео картичка

Pin
Send
Share
Send


Ситуациите во кои може да биде неопходно да се открие која моделна видео картичка е инсталирана во системот се различни - од купување на користен компјутер до пронаоѓање на непознат уред на пазарот со болви или во фиоката на вашата работна површина.

Следно, ќе биде даден мал список на програми што можат да обезбедат информации за моделот и карактеристиките на видео адаптерот.

AIDA64

Оваа моќна програма има многу функции за прикажување информации за хардвер и компјутерски софтвер. AIDA64 има вградени модули за компоненти за тестирање на стрес, како и збир на одредници за утврдување на перформансите.

Преземете AIDA64

Еверест

Еверест е старото име на претходната програма. Инвеститорот Еверест ја напушти претходната работа, основа своја компанија и го смени името на брендот на производот. Сепак, некои функции недостасуваат во Еверест, на пример, тестирање на перформанси за криптирање на процесорот Хаш, репер за 64-битни оперативни системи, проширена поддршка за S.M.A.R.T. SSD дискови.

Преземете го Еверест

Хвинфо

Бесплатно аналогно на два претходни претставници на дијагностички софтвер. HWiNFO во никој случај не е инфериорен во однос на AIDA64, со единствена разлика е во тоа што нема системски тестови за стабилност.

Преземете HWiNFO

GPU-Z

Програма што е целосно за разлика од другиот софтвер од оваа листа. GPU-Z е дизајниран да работи исклучиво со видео адаптери, прикажува целосни информации за моделот, производителот, фреквенциите и другите карактеристики на графичкиот процесор.

Преземете GPU-Z

Разгледавме четири програми за утврдување на моделот на видео картичката на компјутер. Кој да го користите зависи од вас. Првите три покажуваат сеопфатни информации за целиот компјутер, а последната само за графичкиот адаптер.

Pin
Send
Share
Send