2.1. Менувач на резолуција на HotKey

Pin
Send
Share
Send


Changer Resolution Changer (HRC) е софтверски производ дизајниран за компјутер со кој се поврзани повеќе монитори. Со ова решение, не треба секој пат да ја менувате резолуцијата на екранот на поврзаниот излезен уред. Покрај димензиите, таквите параметри како што се брзината на освежување на сликата и брзината на битката во боја, се предмет на промена.

Контролно мени

Главната област на апликација подразбира единечен прозорец во кој се вршат сите операции. На дното на графичкиот интерфејс се прикажани информации за топлите копчиња. Со нивна помош, прозорецот ги минимизира и се враќа на оригиналните поставки. Иконата на програмата со слика на екранот што ќе ја видите во системската лента.

Додавање на монитори

Благодарение на копчињата на панелот, можете да креирате профили. За возврат, ова ви овозможува да ја поправите резолуцијата за одреден екран, за да не ја менувате секој пат.

Поставки на екранот

Меѓу другото, програмата содржи параметри што ви овозможуваат да ја промените фреквенцијата и биткоста на прикажаната слика. Овие податоци се менуваат паралелно до секој достапен профил.

Предности

  • Создавање профили;
  • Тековни поставки на уредот;
  • Бесплатно користење.

Недостатоци

  • Нема поддршка за рускиот јазик.

Благодарение на ова решение, можете да примените ваши сопствени параметри, кои имаат готови поставки за вашите уреди. Повикувањето функции со помош на жешки копчиња и нивни комбинации е погодна можност за контрола на програмата во позадина.

Преземете го HotKey Changer со резолуција за слободни

Преземете ја најновата верзија на програмата од официјалната страница

Оценете ја програмата:

★ ★ ★ ★ ★
Оценка: 4,67 од 5 (3 гласови)

Слични програми и статии:

Програми за промена на резолуцијата на екранот Вокален глас менувач Дијамант за менувач на глас АВ Мултиери

Споделете напис на социјалните мрежи:
HotKey Resolution Changer е програма што ви овозможува да ја промените резолуцијата на мониторот, со прилагодливи профили за зачувување на податоци за поврзаните дисплеи.
★ ★ ★ ★ ★
Оценка: 4,67 од 5 (3 гласови)
Систем: Виндоус 7, 8, 8.1, 10, XP, Виста
Категорија: Прегледи на програмата
Инвеститор: Фанк
Цена: Бесплатно
Големина: 1 MB
Јазик: Англиски
Верзија: 2.1

Pin
Send
Share
Send