Решавање на грешка во библиотеката Xlive.dll

Pin
Send
Share
Send

Xlive.dll е библиотека која обезбедува интеракција на мрежните ресурси Игри за Windows - LIVE со компјутерска игра. Особено, ова е создавање сметка за игра на играчот, како и снимање на сите поставки за игра и зачуваните резултати. Таа е инсталирана во системот при инсталирање на клиентска апликација на оваа услуга. Може да се случи кога ќе започнете игри поврзани со LIVE, системот ќе даде грешка во отсуството на Xlive.dll. Ова е можно поради антивирус блокирање на заразената датотека или дури и негово отсуство во оперативниот систем (ОС). Како резултат, игрите престануваат да започнуваат.

Решавање проблеми со Xlive.dll

Постојат три решенија за овој проблем, кои вклучуваат употреба на специјализирана алатка, повторно инсталирај Игри за Windows - LIVE и сами ја преземате датотеката.

Метод 1: Клиент за DLL-Files.com

Алатката е дизајнирана да го автоматизира процесот на инсталирање на DLLs.

Преземете клиент DLL-Files.com

  1. Извршете ја програмата и напишете од тастатурата "Xlive.dll" во лентата за пребарување.
  2. Во следниот прозорец ја избираме верзијата за библиотека. Најчесто има неколку од нив, тие се разликуваат едни од други и зависат од капацитетот, датумот на објавување. Во нашиот случај, резултатите прикажуваат само една датотека, која ја обележуваме.
  3. Следно, оставете сè непроменето и кликнете "Инсталирај".

Метод 2: Инсталирајте игри за Windows - LIVE

Друг и во исто време ефективен начин е повторно да го инсталирате пакетот Games For Windows - LIVE. За да го направите ова, мора да го преземете од веб-страницата на Microsoft.

Преземете игри за Windows од официјалната страница

  1. Од страницата за преземање, кликнете на копчето Преземи.
  2. Ја започнуваме инсталацијата со двоен клик на глувчето "Gfwlivesetup.exe".
  3. Ова го завршува процесот.

Метод 3: Преземете Xlive.dll

Друго решение за проблемот е едноставно да ја преземете библиотеката од страницата на Интернет и да ја копирате во папката за дестинации лоцирана по следната патека:

C: Windows SysWOW64

Ова може да се направи со едноставно движење по принципот на Повлечете-и-пушти.

Овие методи се дизајнирани да го решат проблемот со грешката Xlive.dll. Во ситуации кога едноставна копија на системот не ви помогне, се препорачува да се запознаете со информациите што се дадени во следните статии за процедурите за инсталирање на DLL и да се регистрирате со оперативниот систем.

Повеќе детали:
Како да инсталирате DLL во систем Виндоус
Регистрирајте датотека DLL во Windows OS

Pin
Send
Share
Send