Додатоци за преземање видеа во Mozilla Firefox

Pin
Send
Share
Send


Користејќи го прелистувачот Mozilla Firefox, можете да најдете безброј интересни содржини што сакате да ги добиете на вашиот компјутер. Но, ако видеото може да се репродуцира во прелистувачот само преку Интернет, тогаш можете да го преземете на вашиот компјутер само со помош на специјални додатоци.

Денес ги разгледуваме популарните и ефективни додатоци за прелистувачот Mozilla Firefox, кои ви овозможуваат да преземате видео на компјутер што претходно би можеле да ги гледате и толкувате на Интернет. Сите додатоци за кои ќе се дискутира се далеку од ограничување на само една функција за поставување видео, што значи дека можат да бидат корисни во други ситуации.

Вкопт

Овој додаток за преземање видеа за Мазила е функционално чудовиште насочено кон социјалната мрежа Вконтакте.

Додатокот има огромен број на карактеристики, вклучувајќи ја и можноста за преземање видеа во Мосил. Единствената внимателност е што можете да преземате видео на компјутер само од веб-страницата на Вконтакте.

Преземете додаток VkOpt

Savefrom.net

Многу корисници се запознаени со онлајн услугата Savefrom.net, која во еден момент ви овозможува да преземате видеа од YouTube.

Покрај тоа, сметката на развивачот има и додавање на истото име за прелистувачот Mozilla Firefox, што ви овозможува да преземате видеа на вашиот компјутер од популарните веб-услуги: YouTube, Vimeo, Vkontakte, Odnoklassniki, Instagram и други.

Преземете додаток Savefrom.net

Видео преземање Помош

Ако првите две услуги не ограничуваат на веб-услуги од кои можеме да преземеме видео, тогаш Video DownloadHelper е веќе малку поинакво решение.

Овој додаток ви овозможува лесно да преземате медиа датотеки (аудио, видео, фотографии) од скоро било која страница каде е можно репродукција на Интернет. Сериозна нијанса на додатокот е нејзиниот незгоден интерфејс, кој веќе неколку години не беше обработен од програмерите.

Преземете додаток за преземање видео-помошник

Преземач на видео блиц

Оваа наставка за Mazil за преземање видеа ќе биде одлична алтернатива на Video DownloadHelper, бидејќи е прилично удобен менаџер за преземање со внимателен и пријатен интерфејс.

Убаво е што програмерите не го преоптоварија интерфејсот на подигачот со непотребни функции и елементи, што значи дека можете лесно да преземате видеа на вашиот компјутер од скоро која било страница на Интернет.

Преземете додаток за преземање Flash Video

Flashgot

FlashGot веќе е многу пофункционален преземач за прелистувачот Mozilla Firefox, што ќе ви овозможи да преземате видеа од скоро која било страница на Интернет.

Меѓу карактеристиките на овој додаток, вреди да се истакне удобен интерфејс, стабилно работење, можноста за инсталирање на вашиот менаџер за преземање (стандардниот е вграден во Firefox), конфигурирајте ги наставките поддржани од додатокот и многу повеќе.

Преземете го додатокот FlashGot

И мало резиме. Сите додатоци дискутирани во статијата ќе ви го олеснат преземањето видеа од Интернет на компјутер. При изборот на додаток, водени се од вашите преференции и, се надевам, нашата статија ви овозможи побрзо да донесете правилна одлука.

Pin
Send
Share
Send