Windows 7. оневозможување на Internet Explorer

Pin
Send
Share
Send


Вградениот прелистувач Internet Explorer (IE) е по желба на не многу корисници на оперативниот систем Виндоус и тие сè повеќе им даваат предност на алтернативни софтверски производи за прегледување на Интернет-ресурси. Според статистичките податоци, популарноста на IE паѓа секоја година, па логично е да сакате да го отстраните овој прелистувач од вашиот компјутер. Но, за жал, сè уште не постои нормален начин целосно да се отстрани Internet Explorer од Windows, а корисниците треба да бидат задоволни со само оневозможување на овој производ.

Ајде да видиме како ова лесно може да се направи со помош на примерот на Windows 7 и Internet Explorer 11.

Оневозможување на IE (Виндоус 7)

  • Притиснете го копчето Започнете и отвори Контролен панел

  • Следно, изберете Програми и одлики

  • Во левиот агол, кликнете на предметот Вклучете или исклучете ги одликите на Windows (ќе треба да ја внесете лозинката за администраторот на компјутер)

  • Отштиклирајте го полето до Интернекс Explorer 11

  • Потврдете го Оневозможете ја избраната компонента

  • Рестартирајте го вашиот компјутер за да ги зачувате поставките

Следејќи ги овие едноставни чекори, можете да го исклучите Internet Explorer во Windows 7 и повеќе да не се сеќавате на постоењето на овој прелистувач.

Вреди да се напомене дека на сличен начин можете да го вклучите Internet Explorer повторно. За да го направите ова, само вратете го полето за проверка веднаш до точката со истото име, почекајте системот да ги конфигурира компонентите и повторно вклучете го компјутерот

Pin
Send
Share
Send