Како да додадете обележувач во Mozilla Firefox

Pin
Send
Share
Send


Обележувачите е основна алатка на Mozilla Firefox која ви овозможува да зачувате важни веб-страници за да можете да пристапите до нив во секое време. Како да креирате обележувачи во Firefox, ќе се дискутира во статијата.

Додавање обележувачи во Firefox

Денес ќе ја разгледаме постапката за создавање нови обележувачи во прелистувачот Mozilla Firefox. Ако сте заинтересирани за прашањето како да го пренесете списокот на обележувачи зачувани во HTML-датотека, тогаш нашиот друг напис ќе одговори на ова прашање.

Погледнете исто така: Како да увезувате обележувачи во прелистувачот Mozilla Firefox

Значи, за да го обележите прелистувачот, следете ги овие чекори:

  1. Одете на страницата за да се обележите. Во лентата со адреси, кликнете на иконата со terвездичка.
  2. Ознаката ќе се креира автоматски и стандардно ќе се додаде во папката "Други обележувачи".
  3. За ваша погодност, локацијата на обележувачот може да се промени, на пример, со ставање на истата Лента за обележувачи.

    Ако сакате да создадете тематска папка, тогаш користете го предметот од списокот на предложените резултати "Изберете".

    Кликнете Создадете папка и преименувајте го како сакате.

    Останува да притискаме Готово - обележувачот ќе биде зачуван во креираната папка.

  4. На секоја ознака може да и се додели етикета во моментот на неговото создавање или уредување. Ова може да биде корисно за да се поедностави пребарувањето за специфични обележувачи, ако планирате да заштедите голем број од нив.

    Зошто се потребни ознаки? На пример, вие сте дома готвач и обележувајте ги најинтересните рецепти. На пример, следниве етикети можат да бидат доделени на рецептот за пилаф: ориз, вечера, месо, узбекистанска кујна, т.е. генерализирање на зборови. Доделување специјални етикети на единствена линија одделени со запирки, ќе ви биде полесно да ја пребарувате посакуваната обележувач или цела група обележувачи.

Ако правилно додадете и организирате обележувачи во Mozilla Firefox, работата со веб прелистувач ќе биде многу побрза и поудобна.

Pin
Send
Share
Send

Погледнете го видеото: How to Bookmark All Open Tabs in Google Chrome IE Mozilla Firefox (Јули 2024).