Грешка во msvcr120.dll недостасува од компјутерот

Pin
Send
Share
Send

Ако ја започнете играта (на пример, Rust, Euro Truck Simulator, Bioshock, итн.) Или кој било софтвер, добивате порака за грешка со текстот во кој се вели дека програмата не може да се започне затоа што датотеката msvcr120.dll недостасува на компјутерот, или Оваа датотека не е пронајдена, тука ќе најдете решение за овој проблем. Грешката може да се случи во Windows 7, Windows 10, Windows 8 и 8.1 (32 и 64 битни).

Прво на сите, сакам да ве предупредам: не треба да барате торент или страница каде да ја преземете msvcr120.dll - преземете од такви извори и потоа побарајте каде да ја испуштите оваа датотека, најверојатно, тоа нема да доведе до успех и, згора на тоа, може да претставува закана за компјутерската безбедност. Всушност, оваа библиотека е доволна за преземање од официјалната веб-страница на Microsoft и е лесна за инсталирање на вашиот компјутер. Слични грешки: msvcr100.dll недостасува, msvcr110.dll недостасува, програмата не може да се започне.

Што е msvcr120.dll, преземете од Центарот за преземање на Мајкрософт

Msvcr120.dll е една од библиотеките што е вклучена во пакетот компоненти потребни за извршување нови програми развиени со употреба на Visual Studio 2013 - „Visual C ++ прераспределени пакети за Visual Studio 2013“.

Соодветно на тоа, сè што треба да направите е да ги преземете овие компоненти од официјалната веб-страница и да ги инсталирате на вашиот компјутер.

За да го направите ова, можете да ја користите официјалната страница на Microsoft //support.microsoft.com/en-us/help/3179560/update-for-visual-c-2013-and-visual-c-redistributable-package (преземањата се на дното на страницата). во исто време, ако имате 64-битен систем, инсталирајте ги и x64 и x86 верзиите на компонентите).

Грешка при фиксирање на видео

Во ова видео, покрај директно преземање на датотеката, ќе ви кажам што да сторите ако, по инсталирањето на пакетот Microsoft, грешката msvcr120.dll останува уште по стартувањето.

Ако сè уште напишете дека msvcr120.dll недостасува или датотеката не е наменета за употреба во Виндоус или содржи грешка

Во некои случаи, дури и по инсталирањето на овие компоненти, грешката при започнување на програмата не исчезнува и, згора на тоа, нејзиниот текст понекогаш се менува. Во овој случај, погледнете ја содржината на папката со оваа програма (на локацијата за инсталација) и, ако има своја датотека msvcr120.dll, избришете ја (или привремено преместете ја во некоја привремена папка). После тоа, обидете се повторно.

Факт е дека ако има посебна библиотека во папката со програми, тогаш по дифолт ќе ја користи оваа конкретна msvcr120.dll, а кога ќе ја избришете, онаа што сте ја преземале од официјалниот извор. Ова може да ја поправи грешката.

Pin
Send
Share
Send