Msvcp110.dll недостасува од компјутерот - како да ја преземете и да ја поправите грешката

Pin
Send
Share
Send

Ако на почетокот на програмата, или почесто, игра, на пример, Battlefield 4 или Need for Speed ​​Rivals, гледате порака во која се вели дека програмата не може да се стартува затоа што msvcp110.dll недостасува на компјутерот или "Апликацијата не успеа да се започне затоа што MSVCP110.dll не беше пронајден, лесно е да се претпостави што барате, каде да ја добиете оваа датотека и зошто Windows пишува дека недостасува. Грешката може да се манифестира во Windows 8, Windows 7 и исто така веднаш по надградбата на Windows 8.1. Погледнете исто така: Како да се поправи грешката Msvcp140.dll недостасува во Windows 7, 8 и Windows 10.

Сакам да предупредувам дека не треба да го внесувате фразата за преземање msvcp110.dll бесплатно или нешто слично во моторот за пребарување: со ова барање, можете добро да преземете нешто што не е она што ви треба, а не нужно безбеден, на вашиот компјутер. Точниот начин да се поправи грешката "Вклучувањето на програмата е невозможно, бидејќи msvcp110.dll не е достапен на компјутерот" е многу полесно (нема потреба да барате каде да ја преземете датотеката, како да ја инсталирате и сè како тоа), и сè што ви треба е преземено од официјалната веб-страница на Microsoft.

Преземете msvcp110.dll од веб-страницата на Microsoft и инсталирајте го на компјутерот

Недостасната датотека msvcp110.dll што недостасува е составен дел на компонентите на Microsoft Visual Studio (Visual C ++ редистрибуиран пакет за Visual Studio 2012 Ажурирање 4), кој може целосно да се преземе бесплатно од сигурен извор - веб-страницата на Microsoft //www.microsoft.com/en-us/download /details.aspx?id=30679

Ажурирање 2017: Горенаведената страница е понекогаш недостапна. Визуелните пакети за прераспределување на C ++ сега можат да се преземат како што е опишано во статијата: Како да преземете Visual C ++ прераспределува од Microsoft.

Само преземете го инсталаторот, инсталирајте ги потребните компоненти и рестартирајте го компјутерот. Кога ќе се подигне, ќе треба да ја изберете длабочината на малку на системот (x86 или x64), а програмата за инсталација ќе инсталира сè што е потребно за Windows 8.1, Windows 8 и Windows 7.

Забелешка: ако имате 64-битен систем, треба да инсталирате две опции за пакети одеднаш - x86 и x64. Причина: факт е дека повеќето програми и игри се 32-битни, па дури и на 64-битни системи треба да имате 32-битни библиотеки (x86) за да ги извршите.

Упатство за видео за тоа како да се поправи грешката msvcp110.dll во Battlefield 4

Ако се појави грешка msvcp110.dll по надградбата на Windows 8.1

Ако пред ажурирањето програмите и игрите започнаа нормално, но запреа веднаш после тоа, и видите порака за грешка дека програмата не може да се стартува и саканата датотека недостасува, обидете се со следново:

  1. Одете во контролниот панел - додајте или отстранете ги програмите.
  2. Отстранете го „Visual C ++ прераспределен пакет“
  3. Преземете ја од веб-страницата на Microsoft и повторно инсталирајте ја на системот.

Опишаните чекори треба да помогнат да се поправи грешката.

Забелешка: за секој случај, јас исто така давам врска до пакетот Visual C ++ за Visual Studio 2013 //www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40784, кој исто така може да биде корисен кога се појавуваат слични грешки, на пример, msvcr120.dll недостасува.

Pin
Send
Share
Send