Каде да ја преземете mfc100u.dll и да исправите грешка при стартување на програмата

Pin
Send
Share
Send

Треба да се претпостави дека имате грешка во Windows: програмата не може да се стартува затоа што датотеката mfc100u.dll недостасува на компјутерот. Тука ќе најдете начин да ја поправите оваа грешка. (Чест проблем за програмите Виндоус 7 и Нерон, антивирус АВГ и други)

Прво на сите, сакам да забележам дека не треба да барате каде е овој DLL одделно: прво, ќе најдете разни сомнителни страници (и не знаете што точно ќе биде во mfc100u.dll што ќе ја преземете, може да има кој било програмски код ), второ, дури и откако ќе ја ставите оваа датотека во System32, не е факт дека ова ќе доведе до успешно започнување на игра или програма. Сè е направено многу поедноставно.

Преземете mfc100u.dll од официјалната веб-страница на Microsoft

Библиотеката датотека mfc100u.dll е составен дел на Microsoft Visual C ++ 2010 Редистрибуиран и овој пакет може да се преземе од официјалната веб-страница на Microsoft бесплатно. Во овој случај, по преземањето, програмата за инсталирање ќе ги регистрира сите потребни датотеки во самиот Windows, односно нема да мора да ја копирате оваа датотека некаде и да ја регистрирате во системот.

Мајкрософт Visual C ++ 2010 прераспределен пакет на официјалната страница за преземање:

  • //www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555 (x86 верзија)
  • //www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14632 (x64 верзија)

Во повеќето случаи, ова е доволно за да се поправи грешката што mfc100u.dll недостасува од компјутерот.

Ако горенаведеното не помогне

Ако по инсталацијата ја прикаже истата грешка, побарајте ја датотеката mfc100u.dll во папката со проблемот програма или игра (можеби ќе треба да овозможите прикажување на скриени и системски датотеки) и, доколку ја најдете, обидете се да ја преместите некаде (на пример, на работната површина) ), и потоа повторно стартувајте ја програмата.

Може да има и обратна ситуација: датотеката mfc100u.dll не е во папката со програмата, но е потребна таму, потоа пробајте обратно: однесете ја оваа датотека од папката System32 и копирајте ја (не преместувајте) во коренот папка на програмата.

Pin
Send
Share
Send