Како да додадете пригодност за полнење во ISO Windows 7

Pin
Send
Share
Send

Препорачливост на Windows 7 - услужен пакет од Мајкрософт за офлајн (рачна) инсталација во свеж Виндоус 7, кој ги содржи скоро сите ажурирања на оперативниот систем објавени до мај 2016 година и избегнување на пребарување и инсталирање на стотици ажурирања преку Центарот за ажурирање, за што пишував инструкции Како да ги инсталирате сите ажурирања на Виндоус 7 со помош на пригодност.

Друга интересна можност, покрај преземањето на погодност за преполнување по инсталирањето на Виндоус 7, е нејзина интеграција во ISO инсталационата слика за автоматско инсталирање на вклучените ажурирања веќе во фаза на инсталација или повторно инсталирање на системот. Како да го направите ова, е чекор по чекор во овој прирачник.

За да започнете, ќе ви требаат:

  • ИСО-сликата на која било верзија на Windows 7 SP1, видете Како да го преземете ISO на Windows 7, 8 и Windows 10 од Microsoft. Можете исто така да користите постоечки диск со Windows 7 SP1.
  • Преземената ажурирање на услугата за магацини од април 2015 година и самиот ажурирање на Windows 7 Convenience Rollup се очекува во потребниот капацитет (x86 или x64). За тоа како да ги преземете во детали во оригиналниот напис за пригодност.
  • Комплет за инсталирање на автоматски Windows (AIK) за Windows 7 (дури и ако користите Windows 10 и 8 за опишаните чекори). Можете да го преземете од официјалната веб-страница на Microsoft тука: //www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5753. По преземањето (ова е ISO-датотека) поставете ја сликата во системот или отпакувајте ја и инсталирајте AIK на компјутерот. Користете ја датотеката StartCD.exe од сликата или wAIKAMDmsi и wAIKX86.msi за инсталација на 64-битни и 32-битни системи, соодветно.

Интегрирање на ажурирања за прибирање погодност во слика 7 на Windows 7

И сега одиме директно на чекорите за додавање ажурирања на сликата за инсталација. За да започнете, следете ги овие чекори.

  1. Монтирајте ја сликата Виндоус 7 (или вметнете го дискот) и копирајте ја нејзината содржина во папка на вашиот компјутер (подобро е да не е на работната површина, поудобно е да имате кратка патека до папката). Или отпакувајте ја сликата во папка со помош на архивата. Според мојот пример, ова ќе биде папката C: Windows7ISO
  2. Во папката C: Windows7ISO (или друга папка што ја креиравте за сликата во претходниот чекор), креирајте друга папка за да ја отпакувате сликата install.wim во следните чекори, на пример, C: Windows7ISO wim
  3. Зачувајте ги преземените ажурирања во папка на вашиот компјутер, на пример, C: Ажурирања . Исто така, можете да ги преименувате датотеките за ажурирање на нешто кратко (бидејќи ние ќе ја користиме командната линија и оригиналните имиња на датотеки се незгодни за внесување или копирање-залепи. Јас ќе ги преименувам соодветно во msu и rollup.msu

Сè е подготвено да се продолжи. Извршете ја командната линија како администратор, во која ќе се извршат сите последователни чекори.

Во командната линија, внесете (ако користевте патеки различни од оние во мојот пример, користете ја вашата опција).

dism / get-wiminfo /wimfile:C:*Windows7ISOs извориinin.wim

Како резултат на командата, обрнете внимание на индексот на изданието на Windows 7, кој е инсталиран од оваа слика и за кој ќе го интегрираме ажурирањето.

Отпакувајте ги датотеките од wim сликата за понатамошна работа со нив со помош на командата (наведете го параметарот за индекс што сте го научиле порано)

dism / mount-wim / wimfile: C:  Windows7ISO  извори  install.wim / index: 1 / mountdir: C:  Windows7ISO  wim

Со цел, додадете ги ажурирањата KB3020369 и Rollup Update користејќи ги командите (втората од нив може да потрае подолго време и да замрзне, само почекајте до неговото завршување).

dism / image: c:  windows7ISO  wim / add-pack /packagepath:c:updateskb3020369.msu dism / image: c:  windows7ISO  wim / add-pack /packagepath:c:updates=rollup.msu

Потврдете ги направените измени во сликата WIM и оневозможете ја со употреба на командата

dism / unmount-wim / mountdir: C:  Windows7ISO  wim / commit

Готово, сега wim-датотеката содржи Windows 7 Convenience Rollup Update, останува да ги претворите датотеките во папката Windows7ISO во нова слика за ОС.

Креирање на Windows 7 ISO слика од папка

За да креирате нова ISO слика со интегрирани ажурирања, пронајдете ја папката Microsoft Windows AIK во списокот на инсталирани програми во почетното мени, во неа - "Prompt Tools Command Prompt", кликнете со десното копче на неа и извршете како администратор.

После тоа, користете ја командата (каде NewWin7.iso е името на идната датотека со слики со Windows 7)

oscdimg -m -u2 -bC:  Windows7ISO  boot  etfsboot.com C:  Windows7ISO  C:  NewWin7.iso

По завршувањето на командата, ќе добиете завршена слика што можете да ја изгорите на диск или да направите бутабилен USB флеш-уред Windows 7 за подоцна инсталација на вашиот компјутер.

Забелешка: ако, како мојата, имате неколку изданија на Windows 7 под различни индекси со иста ISO слика, ажурирањата се додаваат само во изданието што сте го одбрале. Тоа е, за да ги интегрирате во сите изданија, ќе мора да ги повторите командите од Mount-wim до unmount-wim за секоја од индексите.

Pin
Send
Share
Send

Погледнете го видеото: Watch As I Write A Complete Article (Јули 2024).