Самостоен дефендер за Windows 10 (Офлајн на Windows Defender)

Pin
Send
Share
Send

Новата верзија на Windows 10 има вградена функција "Самостоен Windows Defender", која ви овозможува да го проверите вашиот компјутер за вируси и да го отстраните малициозен софтвер, што е тешко да се отстрани во работи оперативен систем.

Овој преглед е за тоа како да се изврши Windows 10 Standalone Defender и како да се користи Виндоус Дефендер Офлајн во претходните верзии на оперативниот систем - Виндоус 7, 8 и 8.1. Погледнете исто така: Најдобар антивирус за Виндоус 10, Најдобар бесплатен антивирус.

Стартувајте го Windows 10 Defender офлајн

За да го користите самостоен дефанзивец, одете во поставките (Start - Gear икона или копчињата Win + I), изберете "Ажурирање и безбедност" и одете во делот "Windows Defender".

На дното на поставките за бранителот има ставка "Самостоен Windows Defender". За да започнете со тоа, кликнете на "Провери офлајн" (претходно зачувување на зачувани документи и податоци).

По кликнување, компјутерот ќе се рестартира и компјутерот автоматски ќе скенира за вируси и малициозен софтвер, чие пребарување или отстранување е тешко кога работи Windows 10, но можно е пред да се започне (како што се случува во овој случај).

По завршувањето на скенирањето, компјутерот ќе се рестартира и во известувањата ќе видите извештај за завршеното скенирање.

Како да го преземете Windows Defender Офлајн и да изгорите на USB флеш-уред или диск

Windows Defender Offline Anti-Virus е достапен на веб-страницата на Microsoft за преземање во форма на ISO слика, пишување на диск или USB флеш-уред за последователно преземање од нив и проверка на компјутерот за вируси и малициозни програми офлајн. И во овој случај, можете да го користите не само во Windows 10, туку и во претходните верзии на оперативниот систем.

Преземете го Windows Defender Офлајн овде:

  • //go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=234124 - 64-битна верзија
  • //go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=234123 - 32-битна верзија

Откако ќе ја преземете, стартувајте ја датотеката, согласете се со условите за користење и изберете каде сакате да поставите Offline Offline од Виндоус - автоматски изгорете на дискот или USB флеш-уред или зачувајте како ISO слика.

После тоа, само треба да почекате додека не заврши постапката и користете бутабилен диск со самостоен Windows бранител за да го проверите вашиот компјутер или лаптоп (страницата има посебна статија за овој вид скенирање - Антивирусни дискови за подигање и флеш дискови).

Pin
Send
Share
Send