Како да го преземете рускиот производител на Windows Movie за Windows 7, 8 и Windows 10 бесплатно

Pin
Send
Share
Send

Windows Movie Maker е бесплатен уредувач на видео од Мајкрософт, кој поради својата едноставност и фактот што претходно беше дел од оперативниот систем Виндоус, беше омилен од многу корисници. Сепак, во Windows 7, 8 и Windows 10 нема да го најдете. Оваа статија детали како да инсталирате Movie Maker во најновите верзии на OC на Microsoft. Може исто така да биде интересен: Топ Бесплатни уредници на видео

Како што е случај со ваквите програми, кога се обидува да пронајде каде да го преземе Windows Maker Maker, корисникот со не нула веројатност стигнува до сомнителна страница каде што преземената архива ќе побара да испрати СМС или да инсталира, покрај потребната програма, дополнителни компоненти на кои никој не му треба. За да се спречи тоа да се случи, доволно е претходно да се обратите на официјалната веб-страница на Microsoft, но неодамна овој уредувач на видео е отстранет од таму. Сепак, можноста за преземање на оригиналниот производител на филмови остана.

Како бесплатно да го преземете Movie Maker на руски од Интернет-архива

Мајкрософт ја отстрани можноста за преземање на Windows Movie Maker од официјалната страница (и „Филмското студио“ и старата верзија на производителот на филмови). И истиот уредувач на видео, достапен на страници од трети страни, понекогаш може да инсталира несакан софтвер.

Како и да е, како што се испостави, на веб-страницата на Архивата на Интернет (web.archive.org, таа е архива на Интернет, вклучително и на претходните датуми), овие датотеки се достапни (како дел од архивата на веб-страницата на Мајкрософт): и беше во оригинална форма, како што беше објавено на официјалната веб-страница, што е подобро и побезбедно од симнување од страници на трети лица.

Доволно е да пронајдете директна врска (јас го сторив тоа за вас) за да преземете Movie Maker (имено во датотека на руски јазик), бидејќи тие беа презентирани во минатото на веб-страницата на Microsoft, вметнете на web.archive.org и изберете го датумот за кој има зачувана опција во Интернет архива.

Директните врски за преземање на Windows Movie Maker на руски на официјалната веб-страница беа како што следува:

  • //download.microsoft.com/download/2/e/3/2e33cda0-9eea-4308-b5a6-2e31abad6523/MM26_RU.msi (создавач на филмови 2.6).
  • //wl.dlservice.microsoft.com/download/1/D/7/1D7A2972-EF5A-46CF-AB3C-8767E6EAF40C/en/wlsetup-all.exe (Windows Movie Maker 2012, Film Studio).

Откако ги пребарувавме овие датотеки во архивата на Интернет (ако не е јасно како да го направите ова - има видео подолу), добиваме директни линкови за преземање:

  1. Може да го преземете Windows Movie Maker 2.6 на руски на //web.archive.org/web/20150613220538///download.microsoft.com/download/2/e/3/2e33cda0-9eea-4308-b5a6-2e31abad6523/MM26_RU .msi
  2. Преземете Movie Maker 2012 6.0 (Филмско студио) на руски како дел од "Главните компоненти на Виндоус 2012 може да се најде тука: //web.archive.org/web/20130117135929///wl.dlservice.microsoft.com/download/1/D/7 /1D7A2972-EF5A-46CF-AB3C-8767E6EAF40C/en/wlsetup-all.exe

Инсталирањето на првата и втората опција не е тешко, освен тоа што треба да ги земете предвид ваквите точки:

  • Во Windows Movie Maker 2.6, интерфејсот на инсталерот е на англиски јазик (самиот уредник на видео е на руски).
  • Кога инсталирате Windows Movie Maker 6.0 (2012) на првиот екран, можете да кликнете на "Изберете програми за инсталирање" и да ги оневозможите сите непотребни компоненти, оставајќи го само филмското студио (и албумот за фотографии што нема да можете да го одбиете).

Јас ги проверив обајцата инсталатори - и во двата случаи ова е оригиналната датотека од Мајкрософт, инсталацијата е успешна и обете верзии на Movie Maker работат успешно во Windows 10 (што значи дека тие ќе работат во Виндоус 7, 8 и 8.1).

Сепак, препорачувам да го инсталирате Филмското студио - има многу подобра поддршка за внесување видео формати од оригиналниот производител на филм. Но, за да работи, ќе ви треба .NET Framework 3.5 на вашиот компјутер (ќе биде побарано автоматски да ја преземете и инсталирате оваа компонента).

Упатство за видео

Забелешка: Неодамна се појави друга официјална верзија на видео уредникот на Microsoft за Windows 10 - Студиото од продавницата за апликации Виндоус 10.

Неофицијален начин за преземање инсталирајте Movie Maker 2.6 и Movie Maker 6.0

По објавувањето на Виндоус 10, се појави популарен сет на компоненти на трети страни на системот „Пропуштени карактеристики Installer 10“ (MFI 10), што е ISO-датотека за брза инсталација на оние компоненти кои беа присутни во претходните верзии на оперативниот систем, но исчезнаа во второто. Исто така, постои верзија на MFI 7 (за Windows 7), но и двете верзии ви овозможуваат да инсталирате Movie Maker во сите неодамнешни верзии на системот.

Чекорите за преземање се едноставни - преземете MFI 10 или MFI 7 и монтирајте ја ISO сликата во системот. Извршете ја извршната датотека mfi.exe од монтираниот диск, а потоа изберете го производот Windows Movie Maker (за ова, во MFI 10 на дното на прозорецот на програмата, скролувајте на страница 3), а потоа и потребната верзија на уредникот за видео (верзијата 6.0 содржи и DVD Maker за креирајте ДВД од фотографија и видео).

Автоматската инсталација ќе започне, на крајот на која ќе добиете работен филм творец во вашиот систем (за какви било проблеми со стартување, обидете се и да започнете во режим на компатибилност). На екранот подолу е поставена верзијата 6.0 инсталирана на овој начин во Windows 10.

Претходно, Инсталерот за пропуштени карактеристики имаше своја официјална веб-страница, која сега е затворена. Сепак, МФИ остана достапна за преземање на страницата: chip.de/downloads/Missed-Features-Installer-fuer-Windows-10_88552123.html (но бидете внимателни, инсталерот со chip.de исто така се обидува да инсталира дополнителен софтвер на компјутер што можете да го одбиете).

Од Мајкрософт

Внимание: Следните методи за преземање од официјалната веб-страница на Microsoft веќе не работат, првата опција исчезна во јануари 2017 година, втората во 2016 година.

Од веб-страницата на Microsoft, можете да преземете Windows Movie Maker на руски во две верзии одеднаш (подолу ќе ја погледнеме инсталацијата користејќи ја секоја од нив), исто така постои и еден безбеден неофицијален начин за инсталирање на видео едитор во верзии 2.6 и 6.0:

  • Понова верзија на програмата е дел од Windows Essentials (Основни компоненти на Виндоус 2012), има нови функции, како што се интеграција со услугите на YouTube и Vimeo, нови ефекти за видео и анимација, поддршка за поширок список на формати и изменет интерфејс. Веб-страницата во моментов е наречена филмско студио. Инсталиран со користење на веб-инсталатор, постои руски јазик
  • Стандардната (запознаена од претходните верзии на Виндоус) верзијата на Windows Movie Maker е достапна за преземање како полноправен инсталатор (т.е. можете да го инсталирате без да се поврзете на Интернет). Поддржан е рускиот јазик. (благодарам повеќе не работи)
  • Инсталирање на Windows Movie Maker 2.6 или 6.0 за Windows 7, 8 и Windows 10 без поддршка на руски јазик.

Двете верзии на Windows Movie Maker (Movie Studios) работат во Виндоус 7, 8 и Виндоус 10. Која да изберете треба да зависи од вас. Подолу ќе прикажам како да ги преземете, инсталирате и исто така вметнете слики од екранот од интерфејсот, што, можеби, ќе ви помогне да одлучите.

Преземете и инсталирајте Windows Movie Maker со Windows Essentials

Ажурирање: Од 10 јануари 2017 година, „Мајкрософт“ ја отстрани можноста за преземање на филмското студио од официјалната веб-страница, бидејќи чекорите опишани подолу повеќе нема да дозволат ова да се направи.

За да ја преземете „новата“ Виндоус творец, кликнете на врската microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=26689 и кликнете на копчето „Преземи“.

За да ја инсталирате, стартувате преземената датотека, ќе видите предлог да ги инсталирате сите главни компоненти на Виндоус или да ги изберете оние што ви се потребни. При изборот на втората од овие опции, можете да наведете инсталација само фото албум и филмско студио (ова е Windows Movie Maker) и да ја продолжите инсталацијата. По инсталацијата, можете да започнете со користење на програмата. Подолу е прикажан скриншот од верзијата на програмата при користење на оваа опција за инсталација, тогаш ќе разгледаме да ја инсталираме „старата“ верзија, а не филмско студио.

Како да преземете Windows Movie Maker 2.6 од официјалната страница

Ажурирање: за жал, старата верзија на Movie Maker беше отстранета од веб-страницата на Microsoft. Во моментот, преземањето на истиот од таму нема да успее (т.е., само да барате неофицијални извори). Но, ако сè уште ви е потребен Windows Movie Maker 2.6 или 6.0, дополнителни начини за преземање се опишани во следниот дел.

За да ја преземете стандардната верзија на Windows Movie Maker без да ги инсталирате основните компоненти на Windows, одете на оваа страница: //www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=34

Откако ќе кликнете на копчето "Преземи", ќе биде побарано да го изберете посакуваното преземање. За руската верзија, изберете ја датотеката MM26_RU.msi.

Кога ќе заврши преземањето, извршете ја датотеката и следете ги упатствата на волшебникот за инсталација. Самата инсталација трае помалку од една минута и за кратко време ќе го добиете инсталираниот бесплатен видео едитор во верзијата во која би можеле да се навикнете, ако сте користеле порано, како дел од претходните верзии на Виндоус. Подолу е приказ на екранот од главниот прозорец на Windows Movie Maker 2.6.

Сето тоа е Се надевам дека статијата ви помогна да ја добиете вистинската програма од сигурни извори.

Pin
Send
Share
Send