Како да купите Windows 10 Pro за 12 долари

Pin
Send
Share
Send

Ние ви кажуваме како да купите оперативен систем 20 пати поевтино отколку на веб-страницата на Microsoft.

Содржина

  • Малку за Windows 10 Pro
  • Како да купите Windows 10 Pro за 12 долари
  • Како да добиете клуч

Малку за Windows 10 Pro

Windows 10 Professional е проширена верзија на класичниот Windows 10 Home. Прво, ќе се справиме со главните иновации на „десетиците“.

Windows 10 се смета за оперативен систем кој ги комбинира јаките страни на две претходни верзии. На пример, оние кои не се подготвиле со ажурираната контролна табла G8, ќе бидат задоволни од враќањето на класичниот Start. Во принцип, Виндоус 10 е дизајниран да обезбеди дека транзицијата од претходните верзии на системот „Мајкрософт“ е што е можно безболна. Но, сè уште има голем број на значителни подобрувања. Еве краток список на иновации:

  • Виндоус здраво. Служба одговорна за најавување на корисници. Поддршка е препознавање со отпечаток од прсти, ирис или форма на лице.
  • Hiberboot и InstaGo. Нови функции на Windows кои овозможуваат подигнување на системот и многу побрзо да се разбудите од сон.
  • Работ на Мајкрософт. Новиот прелистувач на Microsoft, дизајниран да го замени Internet Explorer. Многу брзо, а има и посебен режим за удобно читање.
  • Виртуелна работна површина. Карактеристиката што долго време вреди да се прифати од macOS. Сега во Виндоус може да се префрлате не само помеѓу програмските прозорци, туку и да споделувате работа со нивните групи на различни виртуелни работна површина.
  • Апликација Xbox. На компјутер со Windows 10, можете да играте Xbox One игри и да комуницирате со други играчи, како на Xbox Live. И „десетката“ го поддржува DirectX 12 и може да го сними пасусот користејќи ја стандардната алатка Game DVR.

Про верзијата може да се користи и како домашна верзија. Речиси сите нејзини разлики од Домот се решенија за мали и средни бизниси. Еве неколку од нив:

  • Битлокер. Технологија за криптирање на волумен на тврдиот диск. За оние кои чуваат навистина важни информации на компјутер.
  • Далечински пристап. Windows 10 Pro ви овозможува далечински да го контролирате вашиот компјутер и да се поврзете со училиште, деловен домен или Azure Active Directory за да работите со мрежни датотеки, сервери и печатачи.
  • Виртуелни компјутери. Windows 10 Pro поддржува Hyper-V, систем за користење виртуелни машини. Ви овозможува да работите во неколку оперативни системи на еден компјутер.

Како да купите Windows 10 Pro за 12 долари

Лиценца на „Мајкрософт“ чини 200 долари, но може да купите клуч многу поевтино на Goodoffer24.com.

Сите читачи на Pcpro100 Goodoffer24 даваат попуст од 15% на промотивниот кодMGPcpro10015.

На пример, еве неколку клучеви за софтверот на Мајкрософт, чии цени се означени земајќи го предвид попустот.

Windows 10 Pro Professional CD-KEY (32/64 бит) - 11,89 долари

Microsoft Office 2016 Pro Professional Plus CD-KEY (1 компјутер) -26.93 $

Microsoft Office 2019 Professional Plus CD-KEY (1PC) - 60,29 $

Windows 10 Pro + Office 2016 Pro-пакет -33,16 $

Microsoft Office 365 (1 година) 1 Уред (WIN / MAC) - 20,11 $

Како да добиете клуч

Прво, запомнете дека клучот не е дистрибуција. Виндоус прво мора да се преземат од официјалната веб-страница на Мајкрософт.

За да купите клуч во Goodoffer24, треба да отидете на страницата со производи и да го додадете во корпа.

Во деталите за нарачката го наоѓаме копчето Аплицирај Код за попуст - тука ќе треба да го внесете промотивниот код за попустот.

Промотивниот код е активен - цената падна на 11,89 долари.

Останува да помине низ традиционалниот процес на плаќање: воведување на банкарски детали и потврда за плаќање. Клучот ќе дојде преку е-пошта. Сè, имате лиценца. Останува само да го активирате при инсталирање на Windows.

Pin
Send
Share
Send