Steam ги прогласи најпопуларните игри од првата половина на 2018 година

Pin
Send
Share
Send

Сервисот за дигитална дистрибуција на пареа за игри го објави рејтингот на популарност на проектите за игри за првата половина на 2018 година. Во Русија, ракетата лига, контра-штрајк Глобал офанзива, ПУБГ и ГТА 5 беа меѓу најпродаваните титули.

Покрај целокупниот рејтинг на продажбата, администрацијата на Steam подготви посебни списоци на најдобрите нови производи, VR проекти и игри, кои повеќето гејмери ​​ги играат во исто време. Во јуни 2018 година, економскиот симулатор Jurassic World Evolution, трките на Crew 2, пародискиот мултиплеер стрелец Totally Accurate Battlegrounds и Action / RPG Vampyr беа особено популарни меѓу најновите изданија. Од насловите на VR, Arizona Sunshine, GORN, Onward и Budget Cuts се покажаа како најпопуларни, а во првите 6 мултиплеер игри што играат повеќе од 100 илјади луѓе во исто време, Counter-Strike Global Offensive, Warframe, Dota 2, GTA V, PUBG и Виножито Шест опсада.

Претходно, се потсетуваме дека се дозна дека Русија и другите земји од поранешниот СССР сочинуваат само 5% од продажбата на Steam.

Pin
Send
Share
Send