Ажурирајте го Adobe Flash Player (замрзнува и го успорува видеото - решение за проблемот)

Pin
Send
Share
Send

Добар ден

Многу динамични апликации на страниците (вклучувајќи видео) се играат во прелистувачите благодарение на Adobe Flash Player (флеш плеер, како што многумина го нарекуваат). Понекогаш, поради разни конфликти (на пример, некомпатибилност на софтвер или возачи), флеш плеерот може да почне да се однесува нестабилно: на пример, видео на една страница ќе почне да виси, да свири необично, да забави ...

За да се реши овој проблем, не е лесно, најчесто треба да се прибегнете кон ажурирање на Adobe Flash Player (а понекогаш мора да ја менувате не старата верзија на нова, туку да ја избришете новата и да ја поставите стабилната стара работа). Сакав да зборувам за тоа како да го сторам ова во овој напис ...

 

Ажурирање на Adobe Flash Player

Обично, сè се случува прилично едноставно: потсетник за потребата од ажурирање на Flash Player, почнува да трепка во прелистувачот.

Следно, одете на адреса: //get.adobe.com/en/flashplayer/

Системот на самата страница автоматски ќе го открие вашиот оперативен систем Виндоус, неговата малку длабочина, вашиот прелистувач и ќе понуди да ја ажурирате и преземете точната верзија на Adobe Flash Player што ви треба. Останува само да се согласиме со инсталацијата со кликнување на соодветното копче (види. Сл. 1).

Сл. 1. Ажурирајте Flash Player

Важно! Далеку од ажурирање на Adobe Flash Player до најновата верзија - ја подобрува стабилноста и перформансите на персоналните компјутери. Честопати ситуацијата е спротивна: со старата верзија сè работеше како што треба, по ажурирањето, некои страници и услуги замрзнуваат, видеото се забавува и не се репродуцира. Ова се случи со мојот компјутер, кој започна да се замрзнува при репродукција на видео стриминг веднаш по ажурирањето на Flash Player (за да се реши овој проблем подоцна во статијата) ...

 

Враќање на старата верзија на Adobe Flash Player (ако има проблеми, на пример, го успорува видеото, итн.)

Во принцип, се разбира, најдобро е да ги користите најновите драјвери, програми, вклучувајќи Adobe Flash Player. Препорачувам да ја користите постарата верзија само во случаи кога новата е нестабилна.

За да ја инсталирате посакуваната верзија на Adobe Flash Player, прво мора да ја избришете старата. За ова, можностите на самиот Windows ќе бидат доволни: треба да отидете во контролниот панел / програми / програми и компоненти. Следно, во списокот, пронајдете го името "Adobe Flash Player" и избришете го (види. Сл. 2).

Сл. 2. отстранување на флеш плеер

 

По отстранувањето на флеш плеерот - на многу страници каде, на пример, можете да гледате Интернет емитување на канал - ќе видите потсетник за потребата од инсталирање на Adobe Flash Player (како на Сл. 3).

Сл. 3. Не можам да го репродуцирам видеото затоа што нема Adobe Flash Player.

 

Сега треба да отидете на адреса: //get.adobe.com/en/flashplayer/otherversions/ и да кликнете на врската "Архивирани верзии на Flash Player" (види слика 4).

Сл. 4. Архивирани верзии на Flash Player

 

Следно, ќе видите список со огромен спектар на верзии на Flash Player. Ако знаете која верзија ви е потребна, изберете и инсталирајте ја. Ако не, логично е да се избере оној што беше пред ажурирањето и на кој сè работеше, најверојатно оваа верзија е 3-4-та на списокот.

Во екстремни случаи, можете да преземете неколку верзии и да ги пробате едно по едно ...

Сл. 5. Архивирани верзии - можете да ја изберете посакуваната верзија.

 

Преземената архива мора да биде извлечена (најдобрите бесплатни архиви: //pcpro100.info/vyibor-arhivatora-luchshie-besplatnyie-arhivatoryi/) и да ја извршите инсталацијата (види Сл. 6).

Сл. 6. започнете ја непакуваната архива со Flash Player

 

Патем, некои прелистувачи ја проверуваат верзијата на додатоци, додатоци, флеш плеери - и ако верзијата не е најнова, тие почнуваат да предупредуваат за оваа потреба да се ажурира. Во принцип, ако сте принудени да инсталирате постара верзија на Flash Player, тогаш овој потсетник е подобро.

На пример, во Mozilla Firefox, за да го исклучите овој потсетник, треба да ја отворите страницата за поставки: внесете ја: конфигурирајте во лентата за адреси. Потоа, поставете ја вредноста на наставките.blocklist.enabled to false (видете слика 7).

Сл. 7. Оневозможување на потсетник за ажурирање на флеш плеер и додатоци

 

П.С.

Овој напис е завршен. Сите добри работи на плеерот и недостаток на сопирачки кога гледате видео

 

Pin
Send
Share
Send