Кодекси за Windows Media Player

Pin
Send
Share
Send

Неможноста за репродукција на видео-датотека е прилично чест проблем кај корисниците на Windows Media Player. Причината за ова може да биде недостаток на кодекси - специјални возачи или комунални услуги неопходни за играње различни формати.

Кодексот обично се пакува подготвен за инсталирање. Најпопуларните пакети се Media Player Codec Pack и K-Lite Codec. По инсталирањето на истите, корисникот ќе може да ги отвори скоро сите познати формати, вклучувајќи AVI, MKV, OGM, MP4, VOB, MPEG, TS, DAT, FLV, PS, MPG, како и компресира видео во DivX, XviD, HEVC, MPEG4, MPEG2.

Размислете за процесот на инсталирање на кодекси за Windows Media Player.

Преземете ја најновата верзија на Windows Media Player

Како да инсталирате кодекси за Windows Media Player

Пред да инсталирате кодекси, Windows Media Player мора да биде затворен.

1. Прво, треба да пронајдете кодекси на производствените места и да ги преземете. Ние го користиме кодек-пакетот К-Лајт Стандард.

2. Извршете ја датотеката за инсталација како администратор или внесете ја лозинката.

3. Во прозорецот "Префериран медиа плеер", изберете Windows Media Player.

4. Во сите последователни прозорци, кликнете на „OK“. По завршувањето на инсталацијата, можете да го стартувате Windows Media Player и да го отворите филмот во него. По инсталирањето на кодексот, претходно ќе се репродуцираат видео-датотеки што не се репродуцираат.

Препорачуваме да прочитате: Програми за прегледување видео на компјутер

Вака изгледа процесот на инсталација на кодек за Windows Media Player. Овој процес може да изгледа многу време и одзема многу време, затоа треба да обрнете внимание на видео плеери од трети страни со постабилно работење и голема функционалност.

Pin
Send
Share
Send