Ја дознаваме верзијата на играта на Steam

Pin
Send
Share
Send

Потребата да ја дознаете верзијата на играта на Steam може да се појави кога се појавуваат разни грешки при обидот да играте со пријателите на мрежата. Затоа, треба да бидете сигурни дека користите иста верзија на играта. Различни верзии може да бидат некомпатибилни едни со други. Прочитајте понатаму за да дознаете како да ја видите верзијата на Steam на играта.

За да ја видите верзијата на играта во Steam, треба да отидете на страницата за библиотеки на игри. Ова може да се направи со помош на горното мени на клиентот. Изберете "Библиотека".

Тогаш ќе треба да кликнете со десното копче на играта чија верзија сакате да ја знаете. Изберете ја опцијата "Карактеристики".

Се отвора прозорец со својствата на избраната игра. Треба да отидете на табулаторот "Локални датотеки". На дното на прозорецот ќе ја видите тековната верзија на инсталираната игра.

Верзионирањето на пареа се разликува од она што го користат програмерите за игри. Затоа, немојте да се изненадите ако во овој прозорец видите, на пример, „28504947“, а во самата игра верзијата е означена како „1.01“ или нешто слично.

Откако ќе дознаете која верзија на играта сте ја инсталирале, погледнете ја верзијата на вашиот компјутер. Ако тој има инсталирано различна верзија, тогаш некој од вас треба да ја ажурира играта. Обично е доволно да ја исклучите и вклучите играта, но има падови на Steam кога треба да го рестартирате клиентот за услуги за да ја ажурирате играта.

Ова е сè што треба да знаете за тоа како можете да ја видите верзијата на која било игра на Steam. Се надеваме дека овие информации ќе ви помогнат во решавањето на проблемите.

Pin
Send
Share
Send