Што да направите ако Хамачи не започне, и се појавува само-дијагностика

Pin
Send
Share
Send


Многу луѓе се соочуваат со таков проблем кога програмата прво се обидува да започне долго време, а потоа започнува само-дијагностицирање на Хамачи, што не води до ништо корисно. Решението ќе ве изненади со неговата едноставност!

Значи, тука е дијагностички прозорец, чиј клучен проблем е „Статус на услугата: запрен“. Реинсталацијата, исто така, е малку веројатно да помогне. Што да правам?

Овозможување на услугата Хамачи

Само-дијагнозата на Хамачи, дури и ако не го реши проблемот, е индикативен за нејзиниот извор. Во крајна линија е дека треба да ја започнете посакуваната услуга, а проблемот ќе биде заборавен како кошмар.

1. Стартувајте го управувачот со услуги: кликнете на тастатурата "Win + R", внесете service.msc и кликнете на "OK".


2. На списокот ја наоѓаме услугата „LogMeIn Hamachi Tunneling Engine“, проверете дали статусот не е напишан „Вклучување“ и започнете го (или преку контекстното мени лево или со десното копче - „Стартувај“).


Во исто време, подобро е веднаш да бидете сигурни дека режимот за стартување е поставен на "Автоматски", а не на некој друг, инаку проблемот ќе се појави повторно кога системот повторно ќе се рестартира.

3. Го чекаме лансирањето и се радуваме! Сега прозорецот за услуги „Услуги“ може да се затвори и да започне со започнување со употреба на Хамачи.

Сега програмата ќе работи слободно. Ако ви треба дополнителна конфигурација, треба да обрнете внимание на деталите за правилната конфигурација во нашите написи за решавање на проблемот со тунелот и синиот круг.

Pin
Send
Share
Send

Погледнете го видеото: Kako napraviti svoj CS server Bez Hamachi-ja, port forward loler54 (Јули 2024).