Кој е подобар: Adobe Premier Pro или Sony Vegas Pro?

Pin
Send
Share
Send

Прашањето е што е подобро: Sony Vegas Pro или Adobe Premier Pro - се заинтересирани за многу корисници. Во оваа статија ќе се обидеме да ги споредиме овие два видео-уредувачи според главните параметри. Но, вие не треба да направите избор на уредувач на видео, базиран само на овој напис.

Интерфејс

И во Adobe Premier и Pro Sony Vegas, корисникот може да го прилагоди интерфејсот за себе. Се разбира, ова е плус за обете видео-уредници. Но, што се однесува до Adobe Premier Pro - новогодишниот, откако ја отвори програмата, честопати се губи и не може да најде соодветна алатка, и сè затоа што Премиерот е дизајниран да работи со копчињата копчиња (жешки клучеви), додека Сони Вегас е прилично едноставен и јасен .

Adobe Premier Pro:

Сони Вегас Про:

Сони Вегас Про 2: 1 Adobe Premier Pro

Работете со видео

Несомнено, Adobe Premier Pro има многу повеќе видео-алатки од Сони Вегас. На крајот на краиштата, не е залудно што Премиерот се смета за професионален видео уредник, а Сони Вегас се смета за аматер. Но, за многу корисници, можностите на Вегас ќе бидат доволни ако можете да ги користите.

Adobe Premier Pro:

Сони Вегас Про:

Сони Вегас Про 2: 2 Adobe Premier Pro

Работете со аудио

А, работењето со звук е хоби на Сони Вегас, овде Adobe Premier губи. Ниту еден уредувач на видео не може да се справи со звукот како што тоа го прави Вегас.

Adobe Premier Pro:

Сони Вегас Про:

Сони Вегас Про 3: 2 Adobe Premier Pro

Додатоци

Ако ви недостасуваат стандардни алатки за видео уредување, тогаш можете да поврзете дополнителни додатоци и на Sony Vegas и Adobe Premier Pro. Но, голема предност на Премиерата е тоа што може лесно да комуницира со другите производи на Adobe: на пример, After Effects или Photoshop. Вегас е далеку инфериорен во однос на можностите на еден куп Премиер + По Ефекти.

Сони Вегас Про 3: 3 Adobe Premier Pro

Системски побарувања

Се разбира, толку моќна програма како Премиер троши многу повеќе ресурси од Сони Вегас. Вегас ја надминува брзината на Adobe Premier.

Сони Вегас Про 4: 3 Adobe Premier Pro

Да резимираме:

Сони Вегас Про

1. Има едноставен прилагодлив интерфејс;
2. Работи одлично со звук;
3. Има голем број на алатки за работа со видео;
4. Способност да инсталирате додатоци;
5. Прилично лојален на ресурсите на системот.

Adobe Premier Pro

1. Прилично комплициран интерфејс, со можност за прилагодување;
2. Огромна функционалност;
3. Интеракција со други производи на Adobe;
4. Исто така можност за инсталирање додатоци.

Како што можете да видите, Сони Вегас победи, но Adobe Premier Pro се смета за попрофесионален уредувач на видео. Огромната предност на Премиерата е можноста за интеракција со други софтверски производи на Adobe. И тоа е она што ги привлекува корисниците. Сони Вегас се смета за поедноставна, но сепак функционална програма за уредување, што е многу погодно да се користи за домашно видео.

Pin
Send
Share
Send