WinToFlash 1.12.0000

Pin
Send
Share
Send


Ако треба да го инсталирате повторно Виндоус на вашиот компјутер, ќе треба однапред да се грижите за достапноста на бутабилен медиум, на пример, USB-уред. Се разбира, можете да создадете бутабилен USB флеш диск со употреба на стандардни алатки за Windows, но многу е полесно да се справите со оваа задача користејќи ја специјалната алатка WinToFlash.

WinToFlash е популарен софтвер насочен кон создавање бутабилен USB флеш-уред со разни верзии на дистрибуцијата на Windows OS. Постојат неколку верзии на оваа апликација, вклучително и бесплатната, за која ќе се дискутира подетално.

Ве советуваме да видите: Други програми за создавање на бутабилен дискови

Креирање мулти-подитен флеш-уред

За разлика од алатката Rufus, WinToFlash ви овозможува да креирате USB-мулти-багаж. Мултибут диск е еден флеш диск со неколку дистрибуции. Така, во мулти-подигање USB може да се постават неколку ISO-слики од различни верзии на Windows.

Пренесување на информации од диск на USB флеш-уред

Ако имате оптички диск со дистрибуција на Виндоус, тогаш со помош на вградените алатки WinToFlash можете да ги пренесете сите информации на USB флеш-уред, создавајќи ги истите бутабилни медиуми.

Создавање бутабилен флеш-уред

Едноставниот и интуитивен интерфејс на програмата WinToFlash ви овозможува брзо да креирате бутабилен диск со Windows од датотеката со слики достапна на компјутерот.

Подготовка на USB-уред

Пред да започнете со процесот на создавање бутабилен медиум, од вас ќе биде побарано да подготвите USB флеш диск за снимање. Овој дел вклучува поставувања како што се форматирање, проверка на грешки, копирање датотеки на неа и многу повеќе.

Создавање бутабилен флеш-уред со MS-DOS

Ако треба да го инсталирате првиот популарен оперативен систем на вашиот компјутер, користејќи WinToFlash, можете да креирате бутабилен диск со MS-DOS.

Вградена алатка за форматирање на флеш-уред

Пред да се напишат информациите на USB-уред, тие мора да бидат форматирани. WinToFlash обезбедува два режима за форматирање: брз и полн.

Креирај LiveCD

Ако треба да создадете не само бутабилен USB-диск, туку LiveCD, кој ќе се користи, на пример, за да го обновите оперативниот систем, тогаш WinToFlash исто така има посебна ставка од менито за тоа.

Предности:

1. Едноставен интерфејс со поддршка за рускиот јазик;

2. Постои бесплатна верзија;

3. Дури и бесплатната верзија е опремена со широк спектар на алатки за создавање на бутабилни флеш-погони.

Недостатоци:

1. Не е откриен

Лекција: Како да креирате бутабилен флеш-уред за Windows XP во WinToFlash

WinToFlash е една од најфункционалните алатки за создавање бутабилни медиуми. За разлика од WinSetupFromUSB, оваа алатка има многу повеќе разбирлив интерфејс, кој им овозможува на дури и неискусните корисници да работат со апликацијата.

Преземете го WinToFlash бесплатно

Преземете ја најновата верзија на програмата од официјалната страница

Оценете ја програмата:

★ ★ ★ ★ ★
Оценка: 4,60 од 5 (5 гласови)

Слични програми и статии:

Како да направите бутабилен USB флеш диск Windows XP WiNToBootic Батлер Создавање бутабилен флеш-уред со WinToFlash

Споделете напис на социјалните мрежи:
WinToFlash е една од најдобрите програми за создавање бутабилни медиуми. Благодарение на едноставен и интуитивен интерфејс, дури и неискусен корисник може да го користи овој производ.
★ ★ ★ ★ ★
Оценка: 4,60 од 5 (5 гласови)
Систем: Виндоус 7, 8, 8.1, 10, XP, Виста
Категорија: Прегледи на програмата
Инвеститор: Новикорп
Цена: Бесплатно
Големина: 7 MB
Јазик: руски
Верзија: 1.12.0000

Pin
Send
Share
Send