Програми за создавање виртуелен диск

Pin
Send
Share
Send


Виртуелните дискови се софтверски емулирани уреди што можат да се користат за отворање на слики со виртуелен диск. Ова, исто така, понекогаш се нарекува датотеки добиени по читање информации од физички медиуми. Следното е список на програми што ви овозможуваат да имитирате виртуелни дискови и дискови, како и да креирате и монтирате слики.

Алатки за демони

Daemon Tools е еден од најчестите слики за дискови и софтвер за виртуелен погон. Софтверот ви овозможува да креирате, конвертирате и запалите датотеки на дискови, да имитирате дискови за да репродуцирате информации од оптички медиуми. Покрај ЦД и ДВД уредите, програмата може да создаде и виртуелни хард дискови.

Daemon Tools вклучува алатка TrueCrypt, која ви овозможува да креирате шифрирани контејнери заштитени со лозинка на вашиот компјутер. Овој пристап помага да се зачуваат важни информации и да се заштити од натрапниците.

Преземете ги Daemon Tools

Алкохол 120%

Алкохолот 120% е главен конкурент на претходниот рецензент. Програмата, како Daemon Tools, може да отстрани слики од дискови, да ги монтира во емулирани дискови и да напише датотеки на дискови.

Постојат две главни разлики: софтверот ви овозможува да креирате слики од датотеки и папки, но тој не е во состојба да го имитира HDD.

Преземете алкохол 120%

Студиото за горење Ashampoo

Студио Ashampoo Burning Studio - комбинација за работа со ЦД-а и нивните слики. Програмата е фокусирана на конвертирање, копирање и снимање на аудио и видео на дискови, создавање на капаци за дискови.

Една од клучните карактеристики е можноста да креирате архиви со резервни копии на датотеки и папки, од кои, доколку е потребно, можете да ги вратите важните информации.

Преземете го студиото Ashampoo Burning Studio

Нерон

Nero е друга мултифункционална програма за обработка на мултимедијални датотеки. Може да напишете ISO и други датотеки на дискови, да конвертирате мултимедија во различни формати, да создадете корици.

Карактеристична карактеристика е присуството на полноправно видео уредувач, со кое можете да направите уредување: сечење, вршење на ефекти, додавање на звук, како и создавање на слајд-шоу.

Преземете Нерон

Ултраизо

UltraISO - програма дизајнирана исклучиво за работа со слики на дискот. Ви овозможува да снимате слики од физички медиуми, вклучувајќи хард дискови, да конвертирате и компресирате готови датотеки.

Главната задача на програмата е да креирате слики од датотеки и да ги зачувате на компјутер или да напишете во празни места или флеш дискови. Меѓу другото, програмата е во функција на создавање виртуелен погон за монтирање на слики.

Преземете го UltraISO

Poweriso

PowerISO е програма слична по функционалност со UltraISO, но со некои разлики. Овој софтвер е исто така во можност да создаде слики од физички дискови и датотеки, да уредува готови ISO-а, да „изгори“ дискови и да имитира виртуелни дискови.

Главната разлика е функцијата грабање, која овозможува висококвалитетна и без загуба дигитализација на музика снимена на аудио ЦД.

Преземете го PowerISO

Имберн

ImgBurn - софтвер насочен кон работа со слики: создавање, вклучително и од датотеки на компјутер, проверка на грешки и снимање. Нема многу непотребни функции и ги решава само задачите искажани погоре.

Преземете ImgBurn

Виртуелен диск на DVDFab

Виртуелниот диск на DVDFab е исклучително едноставна програма, креирана исклучиво за создавање голем број на виртуелни дискови. Нема графички интерфејс, така што сите дејства се изведуваат со употреба на контекстното мени во системската лента.

Преземете го Виртуелниот диск на DVDFab

Програмите презентирани во овој преглед можат да се поделат на два дела: првиот е софтвер за работа со слики, вториот емулатори на виртуелен погон. Како што можеби сте забележале, повеќето програмери бараат да ги комбинираат и двете овие карактеристики во нивните производи. И покрај ова, има истакнати претставници во секоја категорија, на пример, UtraISO е неопходен за создавање и уредување на слики, а Daemon Tools е одличен за емулирање на виртуелни медиуми - ЦД / ДВД и хард дискови.

Pin
Send
Share
Send