Апликации за еквилајзер за Android

Pin
Send
Share
Send


Еден од уредите кои ги заменија паметните телефони беа преносни играчи на буџетот и делумно сегмент од средна цена. Некои телефони ја ставаат функцијата за репродукција на втора музика по повиците воопшто (производи Oppo, BBK Vivo и Gigaset). За корисниците на уреди од други производители, постои начин да се подобри звукот со помош на една од програмите за еквилајзер.

Еквилајзер (Дуб Студио Продукција)

Интересна и функционална апликација која може да го смени звукот на вашиот уред. Дизајнот и интерфејсот се направени во стилот на скеоморфизам, имитирајќи ги физичките еквилајзери на студиото за снимање.

Карактеристиките вклучуваат не само самиот еквилајзер (5-опсег), туку и засилувач со ниска фреквенција, подобрена гласност и ефекти на виртуелизатор. Поддржано е и спектрограмското прикажување на звук. Постојат 9 претходно поставени позиции за еквилајзер (класичен, рокен, поп и други), а исто така се поддржани и поставки за корисници. Апликацијата се контролира преку графичката контрола. Карактеристиките на производите од Dub Studio Productions се целосно бесплатни, но има вградено рекламирање.

Преземи еквилајзер (Dub Studio Productions)

Засилувач на музички плеер за еквилајзер

Не толку посебен еквилајзер како играч со напредни функции за подобрување на звукот. Изгледа стилски, можностите се исто така обемни.

Еквилајзерот во оваа апликација не е повеќе 5, туку 7 опсези, што ви овозможува да го прилагодите звукот за себе посуптилно. Исто така, постојат претходно дефинирани вредности што можете да ги уредувате или да додадете неограничен број на свои. Исто така, има и засилувач за бас (работи, сепак, не премногу забележливо). Дополнително, можете да ја активирате и fader опцијата, што ќе ги направи транзициите помеѓу патеките невидливи. Интернет-функциите се додадени директно во функциите на плеерот (пребарувајте клип и текстови). Сите горенаведени чипови се достапни бесплатно, но апликацијата има реклами што можат да се исклучат за пари. Рускиот јазик недостасува.

Преземете го засилувачот за музички плеер за еквилајзер

Еквилајзер (кооцент)

Друга самостојна апликација за засилување на фреквенцијата. Се истакнува со многу оригинален пристап кон изгледот и интерфејсот - програмата е направена во форма на скокачки прозорец што симулира вистински еквилајзер.

Како и да е, можностите на оваа апликација не се толку оригинални - класичните 5 фреквенциски опсези (10 вградени поставки со можност за додавање на свој), засилувач за бас и поставки за 3D виртуелизација направени во форма на копчиња за извртување. Има само еден ефект во бесплатната верзија; дополнителни се присутни во платената верзија на Pro. Во бесплатната верзија, има и рекламирање.

Преземи еквилајзер (Coocent)

Даб музички плеер

Играч со сопствени можности за звук од Dub Studio Productions, развивачи на споменатиот еквилајзер. Стилот на извршување за оваа апликација е ист.

Функционалноста како целина исто така, скоро и да не се разликува од претходно споменатиот производ: истиот 5-бендски еквилајзер со поставки за поставување, засилувач на бас и поставки за виртуелизатор. Од новото - имаше поставка за стерео ефект што ви овозможува да го промените балансот помеѓу каналите или дури да го вклучите режимот на моно звук. Моделот за монетизација не е променет - само преку рекламирање, без платена функционалност.

Преземете го Даб музичкиот плеер

Еквилајзер на музички херој

Друг претставник на „поп-ап“ изедначувачите, дизајниран да работи во тандем со трети играчи. Се одликува со убав изглед, нешто слично на производите на познатиот Маршал.

Збирот на достапни опции е запознаен и не примамлив. Достапни класични 5 опсези, засилувач на звук и виртуелизација. Поддржани се поставки за прилагодување што можат да се увезуваат во други уреди. Карактеристична карактеристика на Music Hiro Equalizer за музика е контролата на репродукција од сопствениот прозорец, без да се отвори главниот плеер. Иако функционалноста на апликацијата е релативно лоша, таа е достапна бесплатно. Точно, нема да се оддалечувате од рекламирање.

Преземете го еквилајзерот на музичкиот херој

Еквилајзер FX

Апликација за standout. Дизајнот и интерфејсот се минималистички, јасно следејќи ги упатствата за Дизајн на материјали на Google.

Збирот на достапни опции не се издвојува за ништо извонредно - засилувач со ниска фреквенција, 3Д ефекти на виртуелизација и 5 еквилајзери фреквенции достапни за промена. Но, оваа апликација се издвојува според принципот на работа: тој е во состојба да го пресретне сигналот што оди до излезот, така што ќе работи на уредите без 3,5 конектор, кои поврзуваат целосни слушалки преку USB Type C. Според тоа, ова е единствената апликација која не бара корен, што може да го промени звукот кога користите надворешен засилувач. Функциите се достапни бесплатно, но има ненаметливи реклами.

Преземете еквилајзер FX

Се разбира, постојат и други начини за подобрување на звукот на вашиот паметен телефон. Како и да е, тие или бараат интервенција во оперативниот систем (сопствени кернели како Boeffla за Samsung) или пристап до корен (ViPER4Android мотор или Beats аудио мотор). Значи, решенијата опишани погоре се најдобри во однос на „потрошениот напор - резултатот“.

Pin
Send
Share
Send