PDF XChange Viewer 2.5.322.8

Pin
Send
Share
Send

Денешниот софтвер на пазарот нуди широк избор на програми за работа со PDF-датотеки: бесплатни и платени, со многу одлики и погодни само за читање на PDF. Оваа статија ќе се фокусира на бесплатното решение за PDF XChange Viewer, кое ви овозможува не само да читате, туку и да уредувате PDF, да скенирате слики во овој формат и многу повеќе.

PDF XChange Viewer ви овозможува да препознаете текст од слики и да го уредувате оригиналниот PDF, што програмите како што се Foxit Reader или STDU Viewer не дозволуваат. Инаку, овој производ е сличен на другите апликации за читање на PDF документи.

Ве советуваме да погледнете: Други програми за отворање на PDF-датотеки

PDF преглед

Апликацијата ви овозможува да ја отворите и прегледувате PDF-датотеката. Постојат практични алатки за читање на документ: промена на скалата, избор на бројот на прикажани страници, ширење на страници, итн.

Можете брзо да пребарувате низ документ користејќи обележувачи.

Уредување на PDF

PDF XChange Viewer ви овозможува не само да го гледате PDF документот, туку и да ги уредувате неговите содржини. Оваа одлика не е достапна кај повеќето бесплатни читачи на PDF, а во Adobe Reader таа е достапна само по купување на платена претплата. Можете да додадете ваш сопствен текст и слики.

Мрежата ви овозможува да ја усогласите локацијата на сите текстуални блокови и слики.

Препознавање текст

Програмата ви овозможува да препознаете текст од која било слика и да го преведете во формат на текст. Може да скенирате текст од веќе зачувана слика на вашиот компјутер или да препознаете текст директно од вистинска хартија додека скенерот работи.

Претворете ги датотеките во PDF

Можете да конвертирате електронски документи од кој било формат во PDF-датотека. Едноставно отворете ја изворната датотека во прегледникот PDF XChange. Поддржани се скоро сите формати: Word, Excel, TIFF, TXT, итн.

Додавање коментари, марки и цртежи

PDF XChange Viewer ви овозможува да додавате коментари, марки и да цртате директно на страниците на PDF-документите. Секој елемент што ќе го додадете содржи многу различни поставувања кои ви овозможуваат да го промените изгледот на истите овие елементи.

Добрите:

1. Убав изглед и леснотија на користење;
2. Екстремно висока функционалност. Овој производ може да се нарече PDF уредник;
3. Достапна е преносна верзија која не бара инсталација;
4. Поддржан е рускиот јазик.

Конс

1. Не се пронајдени лошите страни

PDF XChange Viewer е погоден и за прегледување и за целосно уредување на PDF-документите. Оваа мултифункционална програма може да се користи како полноправен уредник на овие датотеки.

Преземете го PDF XChange Viewer бесплатно

Преземете ја најновата верзија на програмата од официјалната страница

Оценете ја програмата:

★ ★ ★ ★ ★
Оценка: 2,83 од 5 (6 гласови)

Слични програми и статии:

Прегледувач на STDU PDF Суматра Прегледувач на PSD Универзален прегледувач

Споделете напис на социјалните мрежи:
PDF XChange Viewer е програма со целосен опсег за прегледување на PDF-датотеки. Комбинира обилни можности, висок квалитет, брзина и стабилност.
★ ★ ★ ★ ★
Оценка: 2,83 од 5 (6 гласови)
Систем: Виндоус 7, 8, 8.1, 10, XP, Виста
Категорија: Гледачи на PDF
Развивач: Tracker Software Products Ltd
Цена: Бесплатно
Големина: 17 MB
Јазик: руски
Верзија: 2.5.322.8

Pin
Send
Share
Send