Ажурирање на Internet Explorer

Pin
Send
Share
Send

Internet Explorer (IE) е една од најбрзите и најбезбедните апликации за прелистување на веб. Секоја година, програмерите работеа напорно за да го подобрат овој прелистувач и да додадат нова функционалност на него, така што е доволно важно да се ажурира IE на најновата верзија навреме. Ова ќе ви овозможи целосно да ги искусите сите предности на оваа програма.

Ажурирање на Internet Explorer 11 (Windows 7, Windows 10)

IE 11 е последната верзија на прелистувачот. Internet Explorer 11 за Windows 7 не се ажурира како и во претходните верзии на оваа програма. За ова, корисникот воопшто не треба да вложува напори, бидејќи стандардните ажурирања треба да се инсталираат автоматски. За да се провери ова, доволно е да се изврши следната низа на команди.

  • Отворете го Internet Explorer и во горниот десен агол на прелистувачот кликнете на иконата Услуга во форма на менувач (или комбинација на клучеви Alt + X). Потоа, во менито што се отвора, изберете За програмата
  • Во прозорецот За Internet Explorer треба да бидете сигурни дека полето е проверено Инсталирајте нови верзии автоматски

Слично на тоа, можете да го ажурирате Internet Explorer 10 за Windows 7. Претходните верзии на Internet Explorer (8, 9) се ажурираат преку ажурирања на системот. Односно, за ажурирање на IE 9, мора да ја отворите услугата за ажурирање на Windows (Ажурирање на Windows) и во списокот со достапни ажурирања, изберете ги оние што се однесуваат на прелистувачот.

Очигледно, благодарение на напорите на програмерите, ажурирањето на Internet Explorer е прилично лесно, така што секој корисник може самостојно да ја изврши оваа едноставна постапка.

Pin
Send
Share
Send