Управувач на дискот за подигање Acronis True Image и директор на диск

Pin
Send
Share
Send

Всушност, не постои ништо полесно од создавање на бутабилен USB флеш диск Acronis True Image, Диск директор (и на еден диск може да бидат и двете, ако ги имате и двете програми на вашиот компјутер), се што е потребно за ова е предвидено во самите производи.

Овој пример ќе покаже како да направите Acronis бутабилен USB флеш диск (сепак, можете да креирате ISO на ист начин, а потоа да го напишете на диск) на кој ќе бидат напишани компоненти True Image 2014 и Диск директор 11. Погледнете исто така: програми за создавање бутабилен USB флеш-уред

Користење на волшебникот за создавање погони на Acronis Bootable

Во сите неодамнешни верзии на производите Acronis, постои бутабилен волшебник за создавање на погон кој ви овозможува да креирате бутабилен USB или да креирате бутабилен ISO. Ако имате неколку програми на Acronis, препорачувам да ги извршите сите дејства во понова (со датум на објавување): може да биде случајност, но со спротивниот пристап, имав некои проблеми при подигање од креиран диск.

Со цел да го стартувате волшебникот за создавање на флеш-уред за активирање на флеш-уредот, изберете „Tools“ - „Волшебник за создавање бутабилен диск“ од менито.

Во True Image 2014, истата работа може да се најде на две места одеднаш: на табулаторот Резервна копија и обнова и табот Алатки и комунални услуги.

Понатамошните активности се скоро исти, без оглед во која програма ја вклучувате оваа алатка, со еден исклучок:

  • Кога креирате флеш диск Acronis, во Диск Директор 11, имате можност да го изберете неговиот тип - без разлика дали ќе се заснова на Linux или Windows PE.
  • Во True Image 2014, овој избор не е предвиден, и веднаш ќе продолжите со изборот на компоненти на идниот бутабилен USB диск.

Ако имате инсталирано неколку програми Acronis, можете да изберете кои компоненти на секоја од нив треба да бидат напишани на USB флеш-уред, така што е можно да ставите алатки за обновување од резервна копија од True Image, алатки за работа со хард диск и обновување на еден диск Партиции за директор на дискови и, доколку е потребно, комунални услуги за работа со неколку оперативни системи - Acronis OS Selector.

Следниот чекор е да го изберете дискот на кој ќе се изврши снимање (ако е флеш-уред, препорачливо е да го форматирате во FAT32 однапред) или да креирате ISO ако планирате да го запалите дискот за подигнување Acronis во иднина.

После тоа, останува да ги потврдите вашите намери (се прикажува резиме на постапките во редот) и почекајте снимањето да заврши.

Acronis флеш-уред или мени за подигање

По завршувањето, ќе добиете готов бутабилен USB флеш диск со избраните производи Acronis, од кои можете да го стартувате компјутерот, да работите со системот за поделба на тврдиот диск, да ја вратите состојбата на компјутерот од резервната копија или да го подготвите за инсталација на вториот оперативен систем.

Pin
Send
Share
Send