Како да инсталирате Flash Player за Android

Pin
Send
Share
Send

Еден од најчестите проблеми со кои се соочуваат корисниците на уредите со Android е инсталирањето на флеш плеер што ќе овозможи флеш да се репродуцира на разни страници. Прашањето за тоа каде да ја преземете и како да инсталирате Flash Player стана релевантно откако поддршката за оваа технологија исчезна во Android - сега нема да можете да го најдете Flash plug-in-от за овој оперативен систем на веб-страницата Adobe, како и во продавницата на Google Play, но постојат начини како да ја инсталирате уште таму

Во оваа инструкција (ажурирана во 2016 година) - детално за тоа како да преземете и инсталирате Flash Player на Android 5, 6 или Android 4.4.4 и да ја направите да работи кога играте флеш видео или игри, како и некои нијанси за време на инсталацијата и изведбата додаток на најновите верзии на андроид. Погледнете исто така: Не прикажува видео на Android.

Инсталирајте Flash Player на Android и активирајте го приклучокот во прелистувачот

Првиот метод ви овозможува да инсталирате Флеш на Андроид 4.4.4, 5 и Андроид 6, користејќи само официјални извори на АПК и, можеби, е најлесен и најефикасен.

Првиот чекор е да ја преземете Flash Player apk во последната верзија за Android од официјалната страница на Adobe. За да го направите ова, одете на страната на архивните верзии на додатокот //helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html и потоа пронајдете го делот Flash Player за Android 4 во списокот и преземете го највисокиот пример на apk (верзија 11.1) од списокот.

Пред инсталацијата, треба да ја овозможите можноста да инсталирате апликации од непознати извори (не од Play Store) во поставките на уредот во делот "Безбедност".

Преземената датотека треба да инсталира без никакви проблеми, соодветната ставка ќе се појави во списокот со апликации за Android, но нема да работи - потребен ви е прелистувач што поддржува додаток на Flash.

Од модерните прелистувачи кои продолжуваат да се ажурираат, ова е прелистувачот Dolphin, кој може да се инсталира од Play Market од официјалната страница - Browser Dolphin

По инсталирањето на прелистувачот, одете до неговите поставки и проверете две точки:

  1. Делфин Jetpack мора да биде овозможено во делот за стандардните поставки.
  2. Во делот "Веб содржина", кликнете на "Flash Player" и поставете ја вредноста на "Секогаш вклучена".

После тоа, можете да пробате да отворите која било страница за тестот на Flash на Android, за мене, на Android 6 (Nexus 5) сè работеше успешно.

Исто така преку Dolphin можете да ги отворите и промените поставките за Flash за Android (повикани со активирање на соодветната апликација на вашиот телефон или таблет).

Забелешка: според некои прегледи, Flash apk од официјалната страница на Adobe може да не работи на некои уреди. Во овој случај, можете да се обидете да го преземете изменетиот додаток Flash од страницата androidfilesdownload.org во делот Апликации (АПК) и инсталирајте го со прво деинсталирање на оригиналниот додаток од Adobe. Останатите чекори ќе бидат исти.

Користење на Флетон Флеш плеер и прелистувач

Една од честите препораки за кои може да се најде дека игра Флеш на најновите верзии на Android е да ги користите Photon Flash Player и прелистувачот. Во исто време, прегледите велат дека некој работи.

Во мојот тест, оваа опција не функционираше и соодветната содржина не беше пуштена со користење на овој прелистувач, сепак, можете да пробате да ја преземете оваа верзија на Flash Player од официјалната страница на Play Store - Photon Flash Player и Browser

Брз и лесен начин за инсталирање на Flash Player

Ажурирање: За жал, овој метод повеќе не работи, видете дополнителни решенија во следниот дел.

Во принцип, за да инсталирате Adobe Flash Player на Android, треба:

  • Пронајдете каде да ја преземете верзијата погодна за вашиот процесор и оперативен систем
  • Инсталирај
  • Изведете серија поставувања

Патем, вреди да се напомене дека горенаведениот метод е поврзан со одредени ризици: со оглед на тоа што Adobe Flash Player беше отстранет од продавницата на Google, на многу страници под нејзино мамење има различни вируси и малициозен софтвер кои можат да испраќаат платена СМС-порака од уредот или да направат нешто друго не е многу пријатно. Во принцип, за почетник корисник на Android, препорачувам да ја користите страницата w3bsit3-dns.com за да ги пронајдете потребните програми, а не од машините за пребарување, во вториот случај лесно можете да наидете на нешто со не многу пријатни последици.

Сепак, точно во моментот на пишувањето на овој водич, наидов на апликација која штотуку беше објавена на Google Play, која ни овозможува делумно да го автоматизираме овој процес (и, очигледно, апликацијата се појави само денес - ова е таква случајност). Може да ја преземете апликацијата Flash Player Install од линкот (врската повеќе не работи, статијата подолу содржи информации за тоа каде на друго место да ја преземете Flash) //play.google.com/store/apps/details?id=com.TkBilisim.flashplayer.

По инсталацијата, стартувајте ја Flash Player Install, апликацијата автоматски ќе утврди која верзија на Flash Player е потребна за вашиот уред и ќе ви овозможи да ја преземете и инсталирате. По инсталирањето на апликацијата, можете да видите Flash и FLV видео во прелистувач, да играте флеш игри и да користите други функции за кои е потребен Adobe Flash Player.

За да може апликацијата да работи, ќе треба да овозможите употреба на непознати извори во поставките на андроид телефонот или таблетот - ова е потребно не само за самата програма да работи, туку и за можноста за инсталирање на Flash Player, бидејќи, се разбира, не се вчитува од Google Play, едноставно не е .

Покрај тоа, авторот на апликацијата ги забележува следниве точки:

  • Flash Player работи најдобро со прелистувачот Firefox за Android, кој може да се преземе од официјалната продавница.
  • Кога го користите стандардниот прелистувач, прво треба да ги избришете сите привремени датотеки и колачиња, откако ќе го инсталирате блицот, одете до поставките на прелистувачот и овозможете го.

Каде да ја преземете АПК од Adobe Flash Player за Android

Со оглед на тоа што горенаведената опција престана да работи, давам линкови до проверени АПК со блиц за Android 4.1, 4.2 и 4.3 ICS, кои се погодни за Android 5 и 6.
  • од веб-страницата Adobe во делот за архивирани верзии на Flash (опишано во првиот дел од прирачникот).
  • androidfilesdownload.org(во делот АПК)
  • //forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2416151
  • //W3bsit3-dns.com/forum/index.php?showtopic=171594

Подолу е дадена листа на некои проблеми поврзани со Flash Player за Android и како да ги решите.

По надградбата на Android 4.1 или 4.2, Flash Player престана да работи

Во овој случај, пред да ја извршите инсталацијата како што е опишано погоре, прво избришете го постојниот Flash Player во системот и потоа инсталирајте го.

Инсталиран флеш плеер, но видео и други содржини на блиц сè уште не се прикажани

Осигурете се дека вашиот прелистувач поддржува JavaScript и додатоци. Може да проверите дали имате инсталирано флеш плеер и дали работи на специјалната страница //adobe.ly/wRILS. Ако кога ја отворите оваа адреса со андроид, ќе ја видите верзијата на Flash Player, тогаш таа е инсталирана на уредот и работи. Ако наместо тоа, се прикаже икона која ве известува дека треба да преземете флеш плеер, тогаш нешто тргна наопаку.

Се надевам дека овој метод ви помага да ја постигнете репродукцијата на содржината на Flash на уредот.

Pin
Send
Share
Send