Како да преземете d3dcompiler_47.dll за Windows 7

Pin
Send
Share
Send

Една од релативно новите грешки во Виндоус 7 е пораката дека програмата не може да се стартува, бидејќи d3dcompiler_47.dll недостасува на компјутерот при обидот да ја започнете играта или некој друг софтвер, така што корисниците се заинтересирани за каква грешка е ова и како да ја поправат. Во исто време, "стандардните" начини за преземање на оваа датотека или инсталирање на сите тековни библиотеки на DirectX (кои работат за други датотеки d3dcompiler) не ја поправаат грешката.

Во овој прирачник - чекор по чекор за тоа како да ја преземете оригиналната датотека d3dcompiler_47.dll за Виндоус 7 64-битни и 32-битни и поправете ја грешката при започнување на програмите, како и со видео-инструкциите.

Грешка во d3dcompiler_47.dll недостасува

И покрај фактот дека предметната датотека се однесува на компонентите на DirectX, не може да се преземе со нив во Виндоус 7, сепак, постои начин да се преземе d3dcompiler_47.dll од официјалната страница и да се инсталира на системот.

Оваа датотека е вклучена во ажурирањето KB4019990 за Виндоус 7 и е достапна за преземање (дури и ако имате оневозможено ажурирање) како посебен самостоен инсталетер.

Значи, за да ја преземете d3dcompiler_47.dll бесплатно

  1. Одете на //www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4019990
  2. Seeе видите список на достапни опции за ова ажурирање: за Виндоус 7 64-битни, изберете Ажурирање за Виндоус 7 за системи засновани на x64 процесори (KB4019990), за 32-битна изберете Ажурирање за Виндоус 7 (KB4019990) и кликнете на копчето "Преземи".
  3. Преземете ја датотеката за инсталирање на офлајн ажурирање и извршете ја. Ако одеднаш поради некоја причина не работи, проверете дали ја извршувате услугата за ажурирање на Windows.
  4. По завршувањето на инсталацијата, не заборавајте да го рестартирате компјутерот.

Како резултат, датотеката d3dcompiler_47.dll ќе се појави на саканата локација во папките Виндоус 7: во C: Windows System32 и C: Windows SysWOW64 (последната папка е само на системите x64).

И грешката "стартување на програмата е невозможна затоа што d3dcompiler_47.dll недостасува на компјутерот" при започнување игри и програми најверојатно ќе биде поправена.

Забелешка: не треба да ја преземате датотеката d3dcompiler_47.dll од некои страници на трети страни, да ја „фрлите“ во папки на системот и да се обидете да ја регистрирате оваа DLL - со голема веројатност ова нема да помогне да го надминете проблемот и во некои случаи може да биде небезбедно.

Упатство за видео

Страна за ажурирање на Microsoft: //support.microsoft.com/en-us/help/4019990/update-for-the-d3dcompiler-47-dll-component-on-windows

Pin
Send
Share
Send