HitFilm Express - квалитетен бесплатен видео едитор за Windows и Mac

Pin
Send
Share
Send

Ако ви треба добра бесплатна програма за уредување на видео за Виндоус или MacOS и не сте збунети од англискиот интерфејс, препорачувам да го погледнете внимателно уредникот за видео клипови на HitFilm Express, за што ќе се дискутира во овој краток преглед.

Ако ви треба уредување на видео на руски, можеби ќе можете да го пронајдете вистинскиот софтвер на оваа листа: Најдобрите бесплатни уредувачи на видео, кои содржат едноставни и професионални програми за уредување на видео што се погодни за различни задачи.

За опциите за уредување на видео во HitFilm Express

Постојат две верзии на оваа програма - бесплатна HitFilm Express и платена HitFilm Pro. Првите опции за уредување се малку „скратени“, но за повеќето обични корисници со основни задачи за уредување на видео, тие ќе бидат повеќе од доволно.

Било какви задачи за сечење, комбинирање на видео, додавање музика, создавање транзиции и наслови, додавање маски, трансформации и ефекти (можете да креирате свои), оценување на боја на неограничен број песни се исто така достапни во бесплатната верзија, а тоа се одликите на видео уредниците (следи објекти, итн.) создавање на системи за честички, увоз на 3Д предмети, хромакеј, обични корисници, како по правило, не го користат).

И, ако сте запознаени со Adobe Premiere, тогаш користењето на HitFilm Express ќе биде уште поедноставно - интерфејсот е многу ист: истиот аранжман на многу објекти за интерфејс, скоро ист менија на контекст и принципите на работа со видео, ефекти и транзиции.

Зачувувањето на готовото видео е достапно во .mp4 (H.264), AVI со неколку кодекси или Mov, со резолуција до 4K, исто така е достапен извоз на проектот како збир на слики. Многу опции за извоз на видео може да се прилагодат и да создадат свои сопствени зададени поставки.

Официјалната страница има повеќе од 70 лекции за видео (на англиски, но разбирлив, со преводи) за користење на бесплатната верзија на видео-уредникот на HitFilm Express и создавање на видео ефекти (//fxhome.com/video-tutorials#/hitfilm-express-tutorials) со датотеки и датотеки што може да се преземаат од проектот. Во екранот подолу - лекција за создавање на ваша сопствена транзиција за видеото.

Ако сериозно ги земете овие лекции, мислам дека резултатот ќе ве задоволи. Исто така, нови лекции се појавуваат во главниот прозорец на програмата по влегувањето.

Како да преземете и инсталирате HitFilm Express

Уредникот за видео е достапен бесплатно на официјалната страница //fxhome.com/express, но бара да го преземете откако ќе кликнете на Get HitFilm Express Free:

  1. Тие споделија врска до програмата на социјалните мрежи (не се проверени, само кликнете Сподели и затворете го прозорецот што се појавува).
  2. Регистрирајте се (бара име, адреса за е-пошта, лозинка), по што врската за преземање ќе дојде до адресата за е-пошта.
  3. Тие веќе влегоа во инсталираната програма (ставка "Активирај и отклучи") со податоците од чекор 2 за да ја активираат и го рестартираа уредникот на видео.

И само после тоа можете да започнете со уредување видеа во HitFilm Express.

Pin
Send
Share
Send