Кој е подобар: Yandex.Navigator или Google Maps

Pin
Send
Share
Send

Во долгите патувања низ земјата и светот, не можеме да направиме без навигатор или карта. Тие ви помагаат да ја пронајдете вистинската рута и да не се изгубите во непознато подрачје. Мапите на Yandex.Navigator и Google се популарни кај туристите, возачите и не само услугите за навигација. И обајцата имаат и предности и некои непогодности. Figureе дознаеме што е подобро.

Кој е подобар: мапите Yandex.Navigator или Google

Овие конкуренти ги создадоа своите услуги како програми кои им нудат на корисникот картографски информации. Сега тие се претворија во вистински директориум, полн со детални податоци за организации со огромен број дополнителни функции.

-

Табела: споредба на услугите за навигација од Yandex и Google

ПараметриYandex. МапиМапи на Google
УпотребливостУбав интерфејс, повеќето функции се достапни во неколку кликања.Современ, но не секогаш интуитивен интерфејс.
ПокриеностМногу детално покривање на Русија, во други земји има малку информации.Широка покриеност во повеќето земји во светот.
ДеталОдлични детали во Русија, полошо развиени во остатокот од светот.Целиот свет е добро детален, но големите градови можеби не се во Русија. Објектите не се прикажани јасно, можете да анализирате нешто само во голем зум.
Дополнителни функцииСателитски приказ, дисплеј во сообраќајот, сигнали за фотоапарат, гласовни инструкции, приказ на постојни запирања за јавен превозСателитски приказ, јавен превоз и мапи за велосипеди, сообраќаен метеж (не се гледа во сите градови), гласовни инструкции.
Мобилна апликацијаБесплатни за уредите со Android, iOS, WindowsPhone.Бесплатно, за уредите на Андороид, iOS, постои офлајн режим.
Панорами и рутаПостои услуга Yandex.Panorama, се гради рута за јавен превоз или автомобил.Има опција на Google Streetview, трасата се гради за пешаци.
Прегледи и помошДетални податоци за компаниите, можете да оставите прегледи со оценки.Неколку податоци за компаниите, можете да оставите повратни информации и оценки.

Се разбира, и двете програми имаат удобна функционалност и прилично разновидна база на податоци на организации. Тие добро си ја вршат својата работа и можете да изберете совршена апликација за себе, во зависност од тоа кои задачи треба да ги извршите.

Pin
Send
Share
Send

Погледнете го видеото: Cât de mare este Alphabet ??? (Јули 2024).